Caprese salade met aardbei

Caprese met aardbeien

Met deze warme temperaturen zijn frisse en simpele gerechten welkom. Zoals deze caprese salade met aardbei.

Ik klaag niet, ik geniet juist van de mooie dagen die we hebben in Nederland. Het zijn er vaak maar weinig, laten we daar van genieten! Op warme dagen probeer ik het iets rustiger aan te doen en er bijvoorbeeld eens een boek bij te pakken. Dat is eens wat anders dan de laptop.. Ook zorg ik voor voldoende verkoeling door een kan met verfrissend water naast met te zetten. En het liefst eet ik lekker licht en niet te ingewikkeld. Ik heb niet altijd zin om boven een warme pan te staan, ik heb het al warm genoeg ;) Daarom heb ik veel salades gegeten deze week. Zoals deze lekkere caprese.

Vorig jaar plaatst ik het recept van de caprese salade met perzik, dit was weer eens iets anders dan tomaat en dat vonden jullie ook. Dit jaar doet de salade het namelijk erg goed op de site, maar bij mij staat de caprese salade regelmatig op tafel, bijvoorbeeld bij de barbecue.

Nu leek het me leuk om iets anders te doen met de caprese. Deze keer niet met tomaat of perzik, maar met aardbeien! Weer een toppertje hoor!

Mozzarella met aardbei

Caprese salade met aardbei

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 handen aardbeien
  • bol buffel mozarella
  • sla melange
  • 3 takjes basilicum
  • extra vergine olijfolie
  • balscamico creme
  • peper en zout

Bereiding:

Was de aardbeien en halveer ze. Scheur de mozzarella in stukjes en scheur ook de blaadjes basilicum iets fijner.

Meng de sla melange met basilicum en verdeel de aardbeien en mozzarella er over. Bestrooi met peper en zout en drizzle er goede olijfolie en balsamico crème over.

 

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
3 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk