Caprese spiesjes

Caprese hapjes 2 txt

Op feestjes is het leuk om zo nu en dan eens een ander hapje te serveren. Al zijn deze spiesjes inmiddels bijna een klassieker. Ze komen steeds vaker op feestjes voorbij. Maar hierdoor zijn ze niet minder lekker, ze vallen altijd goed in de smaak.
Je kunt de spiesjes goed voorbereiden, afgedekt in de koelkast kun je ze zeker een dag bewaren. Voor het serveren bestrooi je ze met peper en zout en een beetje vinaigrette. Als je geen basilicumvinaigrette of pestovinaigrette voor handen hebt kun je ook zelf een beetje groene pesto mengen met olijfolie.

Leuk om hiervoor kleine bolletjes mozzarella te gebruiken deze zijn in steeds meer supermarkten verkrijgbaar. Als je geen kleine bolletjes voor handen hebt kun je natuurlijk ook een bol mozzarella in stukjes snijden.

Caprese hapjes 1

Caprese spiesjes

Ingrediënten voor  15 hapjes:

  • 15 kleine bolletjes mozzarella
  • 15 Cherry tomaten
  • 15 blaadjes verse basilicum
  • basilicum- of pesto-vinaigrette
  • peper en zout

Extra benodigd: prikkertjes

Bereiding:

Halveer de Cherry tomaatjes. Prik een half tomaatje aan een stokje. Rijg hier een blaadje basilicum op, gevolgd door een bolletje mozzarella. Sluit af met een half tomaatje.
Bestrooi de spiesjes met peper, zout en vinaigrette.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
9 comments
  1. Hallo Brenda,

    Heb je ook het recept voor de basilicum of pesto vinaigrette? En zo ja, zou ik die dan mogen krijgen?

    Of kun je deze vinaigrettes ook kant en klaar in de winkel kopen?

    Gr, Aya

    1. Hi Aya, deze vinaigrettes zijn bij o.a. delicatessenwinkels verkrijgbaar. En bijvoorbeeld ook vaak op de markt. Maar je kunt het bijvoorbeeld ook zelf maken door een pesto verdunnen door een goede olijfolie toe te voegen.

      1. Bedankt voor je reactie Brenda. Pesto heb ik in huis, dus ik denk dat ik het zelf wel verdun met wat olijfolie. Ik heb er 1 van goede kwaliteit staan, dus moet goed komen. Verder hoef ik daar geen azijn bij toe te voegen, omdat vinaigrettes o.a. bestaan uit een combi olijfolie/azijn (verhouding is volgens mij 3:1). Mocht ik azijn toevoegen, maakt het dan nog uit wat voor soort azijn (gewone natuurazijn/witte wijnazijn/rode wijnazijn/balsamico azijn)?

        Gr, Aya

  2. Hallo,

    Mijn naam is Martin Vos 46 jaar en ik woon in Zwolle.

    Sinds gisteravond ben ik bezig geweest samen met nog iemand om een gezonde snack op tafel te zetten voor bij de borrel.
    Dit sloeg erg aan, dat wij hebben besloten om vanavond weer een gezonde snack op tafel gaan zetten ook weer voor bij de borrel.
    Dit ga ik 1 weekend in de maand doen, zodat ik ook mee kan doen, want ik moet namelijk veel afvallen i.v.m. overgewicht.
    Ik vond de snack van gisteren ook heel erg lekker.
    Wij gaan elke maand 2 gezonde hapjes voor bij de borrel uitproberen.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk