Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Caprese spiesjes

Caprese hapjes 2 txt

Op feestjes is het leuk om zo nu en dan eens een ander hapje te serveren. Al zijn deze spiesjes inmiddels bijna een klassieker. Ze komen steeds vaker op feestjes voorbij. Maar hierdoor zijn ze niet minder lekker, ze vallen altijd goed in de smaak.
Je kunt de spiesjes goed voorbereiden, afgedekt in de koelkast kun je ze zeker een dag bewaren. Voor het serveren bestrooi je ze met peper en zout en een beetje vinaigrette. Als je geen basilicumvinaigrette of pestovinaigrette voor handen hebt kun je ook zelf een beetje groene pesto mengen met olijfolie.

Leuk om hiervoor kleine bolletjes mozzarella te gebruiken deze zijn in steeds meer supermarkten verkrijgbaar. Als je geen kleine bolletjes voor handen hebt kun je natuurlijk ook een bol mozzarella in stukjes snijden.

Caprese hapjes 1

Caprese spiesjes

Ingrediënten voor  15 hapjes:

  • 15 kleine bolletjes mozzarella
  • 15 Cherry tomaten
  • 15 blaadjes verse basilicum
  • basilicum- of pesto-vinaigrette
  • peper en zout

Extra benodigd: prikkertjes

Bereiding:

Halveer de Cherry tomaatjes. Prik een half tomaatje aan een stokje. Rijg hier een blaadje basilicum op, gevolgd door een bolletje mozzarella. Sluit af met een half tomaatje.
Bestrooi de spiesjes met peper, zout en vinaigrette.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

9 Reacties

  1. Simone 20 oktober 2013 om 11:41

    Inderdaad, het ideale partyfood! Ziet er leuk uit, is snel en lekker!

  2. Priscilla 21 oktober 2013 om 11:30

    Mmmmm, lekker! Dit maak ik vaak met verjaardagen.

  3. Aya 15 februari 2016 om 22:45

    Hallo Brenda,

    Heb je ook het recept voor de basilicum of pesto vinaigrette? En zo ja, zou ik die dan mogen krijgen?

    Of kun je deze vinaigrettes ook kant en klaar in de winkel kopen?

    Gr, Aya

    1. Brenda Kookt 16 februari 2016 om 09:44

      Hi Aya, deze vinaigrettes zijn bij o.a. delicatessenwinkels verkrijgbaar. En bijvoorbeeld ook vaak op de markt. Maar je kunt het bijvoorbeeld ook zelf maken door een pesto verdunnen door een goede olijfolie toe te voegen.

      1. Aya 16 februari 2016 om 15:46

        Bedankt voor je reactie Brenda. Pesto heb ik in huis, dus ik denk dat ik het zelf wel verdun met wat olijfolie. Ik heb er 1 van goede kwaliteit staan, dus moet goed komen. Verder hoef ik daar geen azijn bij toe te voegen, omdat vinaigrettes o.a. bestaan uit een combi olijfolie/azijn (verhouding is volgens mij 3:1). Mocht ik azijn toevoegen, maakt het dan nog uit wat voor soort azijn (gewone natuurazijn/witte wijnazijn/rode wijnazijn/balsamico azijn)?

        Gr, Aya

  4. Miranda 2 augustus 2016 om 10:57

    Even een vraagje…als je ze van te voren maakt, zijn de basilicumblaadjes dan nog wel lekker?

  5. Martin Vos 19 augustus 2017 om 09:35

    Hallo,

    Mijn naam is Martin Vos 46 jaar en ik woon in Zwolle.

    Sinds gisteravond ben ik bezig geweest samen met nog iemand om een gezonde snack op tafel te zetten voor bij de borrel.
    Dit sloeg erg aan, dat wij hebben besloten om vanavond weer een gezonde snack op tafel gaan zetten ook weer voor bij de borrel.
    Dit ga ik 1 weekend in de maand doen, zodat ik ook mee kan doen, want ik moet namelijk veel afvallen i.v.m. overgewicht.
    Ik vond de snack van gisteren ook heel erg lekker.
    Wij gaan elke maand 2 gezonde hapjes voor bij de borrel uitproberen.

    1. Brenda Kookt 23 augustus 2017 om 21:16

      Wat een goed idee, succes. En geniet van de gezonde hapjes :)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *