Wat eten we vanavond?

3x een hapje met mozzarella

Hapje met mozzarella

.. zonder tomaat. De caprese spiesjes van mozzarella met tomaat en basilicum kennen we allemaal denk ik. (zo niet, neem dan even hier een kijkje) Ze zijn zo op zijn tijd super lekker, maar misschien wel een beetje standaard?

Daarom deel ik vandaag drie nieuwe hapjes met mozzarella. Zonder tomaat.

Een spiesje met ham en meloen, een spiesje met gegrilde ananas en een spiesje met gemarineerde aardbeien. Drie toppertjes die op een mooie zomerdag nóg lekkerder smaken.

Welke van de drie is jouw favoriet? Ga je voor de ananas, meloen of die lekkere aardbeien?

Spiesje met mozzarella en ananas

 

Spiesje van  gegrilde ananas met mozzarella en serranoham

Ingrediënten voor 10 spiesjes: 1/3 verse ananas, 10 mini bolletjes mozzarella, 4 plakjes serranoham.
Extra benodigd: 10 prikkertjes

Bereiding: Snijd het stuk verse ananas in blokjes en grill dit op een grillpan (of in een koekenpan) even aan. Scheur de plakjes serranoham in 2 of 3 stukjes en rol dit op. Rijg aan blokje ananas aan een prikkertje gevolgd door een bolletje mozzarella en een rolletje serranoham.

 

Spiesje van meloen met mozzarella en serranoham

Ingrediënten voor 10 spiesjes: 1/3 meloen, 10 mini bolletjes mozzarella, 4 plakjes serranoham.
Extra benodigd: 10 prikkertjes

Bereiding: Schep met een meloenlepel bolletjes uit de meloen (je kunt het ook in blokjes snijden). Scheur de plakjes serranoham in 2 of 3 stukjes en rol dit op.
Rijg de serranoham aan een prikkertje, gevolgd door een bolletje mozzarella en een bolletje meloen.

 

Spiesje van gemarineerde aardbeien met mozzarella

Ingrediënten voor 10 spiesjes: 20 kleine aardbeien, 10 mini bolletjes mozzarella, 2 eetlepels balsamicoazijn
Extra benodigd: 10 prikkertjes

Bereiding: Snijd de kroontjes van de aardbeien en spoel ze schoon. Laat de aardbeien in een kommetje marineren in de balsamicoazijn. (ongeveer 15 minuten, schep regelmatig om).
Rijg een aardbei aan een prikkertje gevolgd door een bolletje mozzarella en nog een aardbei.

 

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

8 Comments

  1. Bas 5 juli 2015 at 13:20

    Wat een lekkere en kleurrijke spiesjes! Fruit is inderdaad erg lekker met deze hitte om te eten! Leuke ideetjes!

    Reply
  2. In tua cucina 5 juli 2015 at 14:36

    ik vind het best leuke variaties, maar ik houd niet zo van die smakeloze bollrtjes mozzarelle. Ik zou daar dan liever iets mee doen in de vorm van een marinade. Jammer genoeg zijn deze bolletjes bijna nooit in de buffelvariant beschikbaar. Scheur daarom een buffelmozzarellakaasje in stukjes en schuif zie aan je prikker!

    Reply
    1. Brenda Kookt 6 juli 2015 at 21:06

      Dat vind ik inderdaad ook jammer, het gebruiken van een grote bol bufflemozzarella is dan een mooie oplossing. Dan maar geen mooie balletjes, wel meer smaak.

      Reply
  3. Puck 6 juli 2015 at 00:15

    Sinds ik basalmico-siroop heb geproefd zouden de aardbeien zeker favoriet zijn. Maar dan wel met een beetje siroop erover.
    Alhoewel gegrilde ananas ook echt TE lekker is om te laten liggen.

    Reply
  4. Monique Ketting 12 juli 2015 at 12:44

    Heerlijk die spiesjes, combi aardbei balsamico mozorella is een heerlijk hapje. Opgeslagen bij mijn favourieten !

    Reply
  5. Heike. 5 augustus 2015 at 10:11

    Goedemorgen Brenda.

    Maar wat ziet deze hapjes er heerlijk uit, ga ik ook eens proberen en zo lekker zomers.

    Fijne dag vandaag en geniet van de zon en rustig aan doen met je zwangerschap.

    Groetjes Heike.

    Reply
  6. anja 30 juli 2016 at 08:42

    Ik zou de aardbeien eerst spoelen en daarna pas het kroontje verwijderen. Anders trekt er heel veel water in de aardbeitjes. Zonde van de smaak.

    Reply

Geef een reactie

Misschien vindt je dit ook leuk: