Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Caprese salade

Salade met mozzarella en tomaat

Een klassieke caprese maar dan net even anders dan je gewend bent. Goed gevuld en met extra veel smaak.

Laatst verzorgde ik bij een familiebarbecue de salade. Ik wilde iets dat snel klaar was en zonder vlees of vis. Tijdens een barbecue eet je daar vaak meer dan genoeg van. Het werd een versie op de good old caprese salade.

Deze caprese salade is goed gevuld, de tomaat en mozzarella zijn namelijk aangevuld met sla en verse spinazie. En de salade brengen we op smaak met balsamicoazijn en groene pesto. De salade was heel snel op, zelfs de mensen die eigenlijk geen tomaten of mozzarella lusten smulden ervan..!

Capresesalade met spinazie

Caprese salade

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten voor 4 personen (bijgerecht)

  • 2 tomaten
  • 1 bol buffel mozzarella
  • gemengde sla
  • verse spinazie
  • basilicum
  • pijnboompitjes, geroosterd
  • balsamicoazijn / groene pesto

Bereiding

Meng de sla met de verse spinazie en 2 theelepels groene pesto en verdeel dit over een groot bord of schaal.

Snijd de tomaten en mozzarella in plakken en verdeel dit over de sla. Besprenkel de salade voor het serveren met balsamico azijn en een beetje pesto en bestrooi het met pijnboompitjes en basilicumblaadjes.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

13 Reacties

  1. Heike. 1 augustus 2016 om 12:38

    Ziet er heerlijk uit en ga deze zeker snel eten.

    Thx Brenda voor dit heerlijk gerecht.

  2. Wiekie 1 augustus 2016 om 23:36

    Ga hem zeker maken, helemaal mijn smaak

  3. Jeannet 6 augustus 2016 om 00:11

    Hoi hoi,

    Hoeveel gemengde sla en spinazie bedoel je in dit recept? 1 zakje of een bepaald gewicht?

    1. Brenda Kookt 7 augustus 2016 om 21:14

      Ik ben daar nogal ‘los’ in. Voor een bijgerecht voor 4 personen heb je aan 100 gram spinazie en 100 gram gemende sla meer zeker voldoende. Je kunt ook van allebei een flinke hand nemen.

      1. Jeannet 8 augustus 2016 om 22:16

        Super, dank je wel voor de info.

  4. Tanja 7 augustus 2016 om 05:05

    Mmm, deze lijkt me idd heel erg lekker! En het ziet er ook heel aantrekkelijk uit met al die kleuren!

  5. Joan Kramer 12 augustus 2016 om 20:44

    Gemaakt: heeerlijk!

  6. Ada 28 augustus 2016 om 17:16

    Wat doe je met de basilicum en serranoham?

    1. Brenda Kookt 30 augustus 2016 om 08:37

      Hoe de serranoham er bij komt weet ik niet ;) Die heb ik verwijderd. De basilicum strooi ik tot slot over de salade

  7. Nita 23 juli 2019 om 07:39

    Hallo Brenda,
    Graag een recept zonder kolhydraten. Een bijgerecht en een hoofdgerecht aub.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *