Caprese salade

Salade met mozzarella en tomaat

Een klassieke caprese maar dan net even anders dan je gewend bent. Goed gevuld en met extra veel smaak.

Laatst verzorgde ik bij een familiebarbecue de salade. Ik wilde iets dat snel klaar was en zonder vlees of vis. Tijdens een barbecue eet je daar vaak meer dan genoeg van. Het werd een versie op de good old caprese salade.

Deze caprese salade is goed gevuld, de tomaat en mozzarella zijn namelijk aangevuld met sla en verse spinazie. En de salade brengen we op smaak met balsamicoazijn en groene pesto. De salade was heel snel op, zelfs de mensen die eigenlijk geen tomaten of mozzarella lusten smulden ervan..!

Capresesalade met spinazie

Caprese salade

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten voor 4 personen (bijgerecht)

  • 2 tomaten
  • 1 bol buffel mozzarella
  • gemengde sla
  • verse spinazie
  • basilicum
  • pijnboompitjes, geroosterd
  • balsamicoazijn / groene pesto

Bereiding

Meng de sla met de verse spinazie en 2 theelepels groene pesto en verdeel dit over een groot bord of schaal.

Snijd de tomaten en mozzarella in plakken en verdeel dit over de sla. Besprenkel de salade voor het serveren met balsamico azijn en een beetje pesto en bestrooi het met pijnboompitjes en basilicumblaadjes.

(Visited 161 times, 40 visits today)

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
13 comments
    1. Ik ben daar nogal ‘los’ in. Voor een bijgerecht voor 4 personen heb je aan 100 gram spinazie en 100 gram gemende sla meer zeker voldoende. Je kunt ook van allebei een flinke hand nemen.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk