5x Winterse Soep
Bewaren
Het is nu écht koud buiten. En wat is er dan lekkerder dan een warme kom soep? Vandaag deel ik daarom 5 keer de lekkerste winterse soep.
Al een paar weken stond dit artikel in mijn concepten klaar, maar ik vond het nog te mooi weer. Nog niet regenachtig of koud genoeg. Aangezien ik al twee dagen ‘s ochtends de voorruit van de auto heb moeten krabben besloot ik dat het nu wel koud genoeg is. Tijd voor warme soep!
5x winterse soep – wat is jouw favoriete soep?
Champignonsoep
Naast tomatensoep (die ik in dit overzicht lekker niet deel :P) is champignonsoep altijd goed. Zeker als de soep lekker romig en rijk gevuld met champignons is. Klik hier voor mijn favoriete recept.
Geroosterde pompoensoep
De pompoenen zijn nog verkrijgbaar en daarom moet je de geroosterde pompoensoep zeker nog een keer maken dit seizoen. Het blijft een toppertje
Ossenstaartsoep
Vroeger was dit mijn favoriete soep uit een pakje. Nog steeds kan ik van de ossenstaartsoep genieten en daarom besloot ik dat het echt eens zelf moet maken. En dat is dus helemaal niet zo moeilijk, klik hier voor het recept.
Knolselderijsoep
Een iets anders dan standaard: knolselderijsoep. Deze soep is van zichzelf lekker dik en vult goed. Broodje er bij en je hebt een lekkere lunch.
Snert
En ik sluit natuurlijk af met de soep der soepen in de winter: Snert! Of erwtensoep. In mijn boek deel ik een snelle versie, op mijn blog staat het recept van de échte snert met spliterwten die lekker lang moet garen. Super lekker deze temperaturen rond het vriespunt.