Ga naar de inhoud

MonChoutaart recepten

Als er een taart is die bij ons iedere verjaardag weer op tafel staat, dan is het de MonChoutaart. Mijn familie is er gek op! Gelukkig is het een taart waarmee je heel goed kunt variëren. Zo is de taart toch met ieder feestje weer een beetje anders.

MonChou, slagroom en koek: de basis van iedere taart

De basis is bij iedere taart hetzelfde. Een bodem van koekkruimels met boter, een romige laag van slagroom met MonChou en een topping. Van fruit, koekjes of chocolade. Om het nog lekkerder te maken.

Met kersen of aardbeien. Pindakaas, Oreo of kruidnoten.

Het is zo simpel om een MonChoutaart te maken. MonChoutaart kan bij iedere gelegenheid.

MonChoutaart recepten

9x MonChoutaart recepten

In dit artikel zet ik alle MonChoutaart recepten voor je op een rijtje. Ik ben benieuwd wat jullie favoriete taart is. Welke versie van dit rijtje zet je bij de volgende verjaardag op tafel?

Klik op de foto of titel van de taart om direct het recept te bekijken

monchoutaart

Met aarbeientopping

Met deze taart begon het allemaal. In 2014 deelde ik deze basis monchoutaart. Met een bodem van jodekoeken en een topping van aardbeienjam met verse aardbeien. Altijd goed!

Sinterklaas Monchou, sinterklaastaart

Sinterklaastaart

Dit is de meest populaire taart die op Brenda Kookt staat. Rond Sinterklaas gaat deze taart door het dak! Hij is dan ook wel super lekker! Met een bodem van kruidnoten, een topping van Nutella met truffelkruidnoten en extra truffelkruidnoten langs de zijkant van de taart.

Monchou kraamtaart recept

Kraamtaart met muisjes

Een eenvoudige kraamtaart die het altijd goed doet. Met roze of blauwe muisjes. Het is extra lekker om ook blauwe bessen of frambozen toe te voegen.

Monchoutaart met stroopwafels en karamel recept

Stoopwafel met karamel

Ook dit is een toppertje van een MonChoutaart, eentje die ik al bij veel vriendinnen heb mogen eten. Een bodem van bastogne en een topping van stroopwafel met karamel en kaneelappeltjes. He-mels!

Kínder bueno taart

Kinderbuenotaart

Bij de kinderbuenotaart hebben we aan het roomkaasmengsel gesmolten reepjes Kinderbueno toegevoegd. Samen met een topping van chocolade, Kinderbueno en hazelnoten wordt dit een heel lekkere taart.

Sinaasappel monchoutaart met pepernoten

Kruidnoten en sinaasappel

Dat moet een sinterklaastaart zijn en dat is het ook. Fris en kruidig. Weer eens wat anders.

Oreo monchoutaart

Oreotaart

Alles met Oreo doet het goed, zo ook deze taart. Een bodem van Oreo, Oreo in de vulling en bovenop de taart. 3 dubbel Oreo, het kan niet op! Deze MonChoutaart is wel op voor je het weet, je blijft er maar van eten 😉

Pindakaastaart met MonChou

Pindakaastaart

Het is moeilijk om te kiezen, maar als ik moet kiezen dan is de pindakaastaart mijn favoriet. Deze taart is perfect in balans. Niet te veel pindakaas en ook niet te zoet. Een vleugje chocolade en natuurlijk met echte pinda’s.

Cranberry Monchoutaart met witte chocolade

Cranberry met witte chocolade

Ook met kerst mag de monchoutaart niet ontbreken. Deze versie met cranberry en witte chocolade is een topper!

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op