Friday 5 – Bella Italia
Bewaren
De afgelopen week is mijn normale (lees niet-vakantie) leven weer begonnen. Opzich is daar niets mis mee. Na een heerlijke vakantie moet je uiteindelijk toch weer aan het werk. Lekker om weer in het ritme te komen en productief te zijn. Al beviel het relaxte leven waarin niets moet me ook wel. Omdat ik graag nog even terug zou gaan naar de heerlijke zomer en naar Italië staat deze Friday 5 in het teken van heerlijke zonnige Italiaanse recepten.
Ik beloof je hierbij plechtig dat ik hierna stop met de Italië/Toscane berichten. Over naar de orde van alle dag. Maar voor nu waan ik me nog even in het heerlijke Italië met sappige tomaten, verse basilicum, zachte mozzarella, heerlijke ijsjes en onweerstaanbare toetjes.. * zucht*
– Pranzo –
Bij de lunch neem ik een Toscaanse broodsalade. Een ideale mix tussen een Hollandse boterham en de lekkere volle Italiaanse smaken.
– Antipasti –
Voordat ik ga eten neem ik als hapje een overheerlijke bruschetta met tomaat. Misschien en beetje standaard. Maar zeker niet saai. Als ik er aan denk loopt het water me in de mond. Dat beloofd wat voor het verdere menu.
– Primi –
Als tussengerecht kies ik voor een lichte Lasagne Caprese. Niet té groot, het zou zonde zijn als ik het toetje straks niet op krijg.
– Secondi –
Bij het hoofdgerecht kies ik voor kiprolletjes met spinazie en ricotta. Een beetje aardappeltjes erbij. Niet teveel, ik kijk namelijk al uit naar het Italiaanse toetje.
-Dolci-
Ik kan moeilijk kiezen tussen al die lekkere Italiaanse toetjes. Ik twijfel tussen een stuk limoncello semifreddo en een portie simpele perzik tiramisu. Ik hoop dat ik dit kan delen met een van mijn tafelgenoten..
Zit je ook nog met je hoofd op je vakantiebestemming, of heb je het nog te goed? Welk gerecht komt meteen bij je op als je aan je vakantiebestemming denkt?