Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Snelle Simpele perzik Tiramisu

Laat ik het kort houden. Want soms heb je geen tijd om ingewikkeld te doen, maar wil je wél een lekker toetje op tafel zetten. Ik geef je de oplossing: deze makkelijke en snelle versie van de klassieke tiramisu. Een snelle simpele perzik tiramisu. 

Geen moeilijk gedoe, maar lekker simpel. Weinig ingrediënten zodat je ze snel bij elkaar kunt rapen en tiramisu kunt maken. In 5 stappen is de tiramisu klaar. Ter indicatie: het zetten van de koffie kost het meeste tijd..

Snelle Simpele perzik Tiramisu

+ 10 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 100 ml sterke koffie of espresso
  • scheut Tia Maria
  • 12 lange vingers
  • 1 blik halve perziken op siroop (of verse perziken als het hier de tijd voor is)
  • 1 bakje mascarpone
  • witte chocolade

Bereiding

  • Schenk de koffie in een diep bord, meng hier een scheut (of meer) Tia Maria door.
  • Doop de lange vingers in het koffiemengsel en leg ze in een coupe of op een bordje.
  • Vang de siroop van de perziken op en snijd de perziken in plakjes.
  • Verdeel de perziken over de lange vingers.
  • Klop de perzikensiroop met een garde door de mascarpone en verdeel het mascarponemengsel over de perziken.
  • Strooi een beetje cacao over de tiramisu en rasp daarboven de chocolade.
  • Buon appetito!

Tip:

Je kunt de tiramisu ook van te voren bereiden (maximaal een dag).
Bewaar de tiramisu afgedekt in de koelkast.
Rasp voor het serveren de  witte chocolade erover.
Bron: Ah

Nagerecht
Nagerecht

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

7 Reacties

  1. Margo Welker 22 augustus 2012 om 17:51

    Hoi Brenda, het was erg lekker, alleen was de tiramisu vrij dun. Volgende keer doe ik niet meer al het sap bij de mascarpone, dan wordt het wat dikker.

    1. brendakookt 22 augustus 2012 om 18:40

      Leuk Margo, goed om te horen dat jullie het lekker vonden.

      Ik vond dat “slappe” juist lekker ;-) Wij hebben het wel meteen na het maken opgegeten. Misschien dat dat ook scheelt.

      Maar smaken verschillen uiteraard :-)

  2. Ina 15 november 2013 om 07:35

    Wat doe je als je geen Tia Maria in huis hebt en niet een hele fles wilt kopen voor een toetje?

    1. Brenda Kookt 15 november 2013 om 08:50

      Bij de slijter verkopen ze ook hele kleine flesjes, deze zijn ideaal voor toetjes als deze. Je kunt de tia maria ook vervangen door een andere drank of zelfs weglaten. Dan is het een alcoholvrij toetje.

      1. Ina 15 november 2013 om 18:50

        Ik ga het zo meteen proberen, bedankt! :)

  3. Ina 25 november 2013 om 07:26

    Laten ze hier nou geen miniatuur flesjes Tia Maria verkopen! Ik vond een hele fles wel erg duur, dus de verkoper raadde me een voordeliger koffie liqueur aan: Copa de Oro, en oh, wat is dat heerlijk! Een lekkere kick in je tiramisu, en ook in m’n after dinner koffie! :)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept