Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Bruschetta tomaat

 

Ik weet dat de combinatie bruschetta en tomaat ontzettend 2010 is. Misschien zelfs 2008?

MAAR DIT IS ZO LEKKER!!

Ik heb dit hapje al vaak gemaakt. En het blijft lekker!!!

Niet zo origineel dus.
Maar omdat ik deze gewoon lekker blijf vinden plaats ik hem toch.

In 2012!!

Zelfs in 2012 smaakt dit heerlijk! Zeker op een zomerse dag!

Maar ik moet toegeven dat ik dit afgelopen kerst ook gemaakt heb als hapje, en ook met sinterklaas. En deze zomer voor een buffetje op een verjaardag.

Iedereen vind het lekker, de bruschetta’s zijn dus snel op.
Dus wees er snel bij, en maak deze bruschetta!

Ook voor dit recept heb je niet veel nodig. Het lijkt wel of ik de afgelopen tijd alleen maar recepten plaats waarvoor je niet veel nodig hebt.
Misschien komt het door het mooie weer en de vakantietijd. Dan wil ik lekker eten, maar ook snel klaar zijn. En dus minder ingrediënten gebruiken.

De tomaten heb ik ontvelt.
Ik heb deze bruschetta’s ook wel eens gemaakt zonder te tomaten te ontvellen. Dit smaakte prima. Alleen had ik het idee dat de olijfolie en de smaken van de basilicum niet goed in de tomaten trokken.

Daarom heb ik de tomaten deze keer toch weer ontvelt.

Bruschetta Tomaat

Ingrediënten (voor 3 personen)

  • 4 flinke rijpe harde tomaten (ik neem meestal Roma tomaten)
  • 3 takken verse basilicum
  • lente ui
  • peper en zout
  • olijfolie extra vierge
  • teen knoflook
  • Italiaans brood (ik nam Ciabatta)

Bereiding

Ontvel de tomaten als volgt: kerf aan de onderkant van de tomaten een kruis. Leg de tomaten ongeveer een minuut in kokendheet water.
Haal de tomaten eruit en laat ze desgewenst even schrikken (doe ik niet).  Vanuit het midden van het kruis kun je heel gemakkelijk het vel verwijderen.

Snijd de ontvelde tomaten in partjes en verwijder het zaad. Snijd de tomaten in kleine blokjes en stop ze in een schaal.

Snijd de lente ui in ringetjes en de basilicum fijn.

Meng de lente ui, basilicum, olijfolie, peper en zout door de tomatenblokjes en laat dit minimaal een half uur afgedekt in de koelkast staan (langer mag ook).
De tomaten koelen nu af en de smaken mengen zich.

Snijd het brood in dikke plakken en rooster het licht in de oven. Pel de knoflook en snijd er een plakje a.
Wrijf de bovenkant van een plek brood in met knoflook en schep hierop het tomatenmengsel.
Besprenkel eventueel nog een beetje mooie olijfolie.

Buon Appetito!

Bron: Smulweb

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

4 Comments

  1. Elseline 21 augustus 2012 at 11:10

    Dat ziet er makkelijk en lekker uit, binnenkort eens proberen!

    Reply
  2. Phil 10 maart 2015 at 11:03

    Naar dit recept was ik op zoek! Geen bruschetta met alles erop en eraan maar gewoon de lekkerste basis bruschetta met tomaat, uit en knoflook hmmm!

    Reply
  3. Huub 8 april 2015 at 21:04

    Het recept van de tomaten bruchette met geroosterde stokbroodsneetje is ook erg lekker als je een plakje zachte brie of “andere” lekkere kaas naar eigen smaak erop legd, dit even in de oven uitsmeld en daarna een “streepje” dunne honing erover heen verdeeld en dan serveerd evt. als hapje bij de borrel.

    Reply
    1. Brenda Kookt 12 april 2015 at 09:18

      Klinkt heerlijk Huub, ik ga het zeker proberen komende zomer.

      Reply

Geef een reactie

Misschien vindt je dit ook leuk: