Friday 5: gezonde recepten
Bewaren
December was een maand boordevol met gezellige etentjes en lekkere hapjes. We aten pepernoten, marsepein en gevuld speculaas met Sinterklaas, lekkere hapjes met de kerstborrel van het werk, uitgebreide ontbijtjes en diners met de kerstdagen en dan met Oud en Nieuw aan de oliebollen, champagne en lekkere hapjes.
Aan mijn lichaam merk ik dat het gewend is geraakt aan het eten van grotere porties, na de feestdagen heb ik weer snel een hongergevoel. Daarom is het tijd om nu weer even normaal en gezond te eten. Ik ben van plan dagelijks twee stuks fruit te eten en bij het avondeten even minder vlees en pasta of aardappelen te nemen maar juist extra groente klaar te maken. Om mezelf, maar ook jullie, vandaag alvast te voorzien van een paar lekkere gezonde recepten heb ik een Friday 5 samengesteld, een Friday 5 Healthy Style met 5 gezonde recepten.
Gevulde paprika
Niet iedereen kan een hele paprika opeten, maar voor mij is dit geen enkel probleem. Daarom eet ik ook redelijk vaak een gevulde paprika. Deze versie met rijst is een healthy variant.
Quinoa met garnalen, groenten en kruiden
Als je het jaar gezond wilt beginnen is Quinoa een goede keuze. Het is een superfood met veel eiwitten, vezels vitaminen en mineralen. Daarbij is het ook glutenvrij. Probeer eens Quinoa met garnalen, groenten en kruiden, een goede start van het jaar.
Tunesische Couscous
Langzaam aan word ik steeds meer fan van couscous. Ik eet het voornamelijk als een salade op het werk maar ook als avondmaaltijd is het erg lekker. Maak voor de verandering eens deze Tunesische couscous klaar (met of zonder balletjes).
Mihoen met tilapia
Ook eens wat anders is Mihoen. Lekker met een stukje witvis en gewokte spinazie met tomaatjes.
Hartige taart
Iets waar ik altijd veel groenten is stop is een hartige taart. Voor een meer skinny variant voeg je minder of geen kaas toe en eventueel extra groente