Gevulde paprika

Gevulde paprika is er in vele varianten. Ik vul paprika’s meestal met een gehaktmengsel, maar dit kan soms erg machtig zijn. Dit recept van een gevulde paprika met kip, rijst, prei en rucola is lichter op de maag, en erg smakelijk!

Gevulde paprika

Bereidingstijd 25 minuten en 25 minuten oventijd

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 grote paprika’s
  • 200 gram kipfilet
  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 40 gram rucola
  • 12 cherrytomaatjes
  • balsamicoazijn
  • geraspte kaas
  • tijm
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • scheut ketjap
  • olie
  • peper en zout

Bereiding:

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verwarm de oven voor op 180 °C. 

Bak de kip in de olie. Snipper de ui, snij de prei in halve ringen en bak dit met de kipfilet mee. Was de paprika’s, snij het kapje eraf en hol ze uit. Breng de kipfilet op smaak met kerrie, ketjap (flinke scheut), peper en zout. 

Meng de rijst door het kipfiletmengsel. Voeg als laatste de tijm en rucola hierbij. Vul de paprika’s met het het kip/rijstmengsel en zet ze in een ovenschaal. Strooi de geraspte kaas er overheen en zet het dekseltje op de paprika’s.

Zet de ovenschaal in de oven. Na 25 minuten zijn de paprika’s klaar. Garneer de paprika met rucola, cherrytomaatjes en balsamicoazijn.

Bron: Geen culinair hoogstaand kookboek maar “Sonja Bakker, Bereik je ideale gewicht! Deel 2”.
Hoeveelheden zijn in bovenstaand recept aangepast.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
5 comments

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk