Snap Shots Juli
Bewaren
Het is alweer het einde van de maand en daarom tijd voor de Snap Shots! Ik wist dat ik een leuke maand heb gehad, en als ik de foto’s zo op een rijtje zie wordt dat helemaal bevestigd.
Als ik mijn maand juli in 1 woord (of 2 woorden) moet omschrijven dan was het ‘lekker ontspannen’. Het was een heerlijke maand waarin ik veel vakantie heb gevierd in eigen land. We hebben veel dagen mooi weer gehad dus het was zeker geen straf om vrij te zijn. Verwacht dus veel relaxte snap shots met lekker eten er op, maar ook een beetje makkelijkheid.
Ik trapte de maand af met de Culinaire Jacobsweg in Ischgl, Oostenrijk. Hier vertelde ik je alles over de trip, en ook heb ik je de uitgebreide Snap Shots al laten zien (part 1 en part 2)
Nadat ik thuis was gekomen van het tripje naar Oostenrijk mocht ik meteen door naar iets anders leuks. Ik kreeg een rondleiding op de MSC Magnifica. In deze plog liet je uitgebreid mijn dag zien.
Na het te gekke culinaire eetweekend deed ik thuis en op het werk even normaal.
Op het broodje oude kaas heb ik mosterd gesmeerd, champagne mosterd is echt de lekkerste.
Op het werk combineerde ik de lunch met een wandeling.
Deze maand testte ik ook uitgebreid de Cuisinart ijsmachine. Deze combineerde ik ook met mijn grote liefde, pindakaas!
Al tijden stond het op de planning, maar nu hebben we het eindelijk eens gedaan: een high tea met de nichten. Een gezellige middag bijpraten met heerlijke hapjes van Restaurant Broekhuizen. Dit was zeker voor herhaling vatbaar š
En ik verzorgde de hapjes voor een verjaardag.
De laatste (lekkere) lunch op het werk voor de vakantie moest gefotografeerd worden. Een collega wilde wel helpen.
Maar toch vond ik de foto zonder hem mooier.. š
De eerste dag van mijn vakantie trakteerde ik mezelf op mijn eerste homemade sushi ever. Wat een succes! Trots at ik dit in ons tuintje op.
De dagen daarna was het heerlijk weer en heb ik daar ook ontzettend van genoten.
En de afgelopen maand ging meerdere keren de barbecue aan, ik kan niet eens tellen hoeveel keer ik gebarbecued heb.
Maar ik deed thuis ook lekker makkelijk, bijvoorbeeld met de Pie’s van Pieman.
Met mooi weer varen met vrienden in de polder, daar hoort ijs van Moois bij!
(Hier ging ik ook al eens ‘de Boer op..’, hier lees je meer over)
En we sluiten af met een pizza party in de tuin.
We gingen nog een paar dagen bij vrienden langs op de camping. We kozen precies een van de regenachtigste dagen uit.
Barbecueƫn onder de luifel van de voortent ging gelukkig ook heel goed.
Gelukkig was de tweede dag wel zonnig. Voor de tent, voeten in het water en Ben & Jerry’s er bij..
Na het hardlopen afkoelen met een duik in het IJsselmeer, beter kan niet.
En daarna weer relaxen in de tuin, met mijn favo salade van deze maand (klik voor recept).
In Enkhuizen werd ‘Lekker aan de Dijk’ georganiseerd. Een leuk concept waarbij verschillende restaurants in marktkramen gerechtjes klaarmaakten.
Voor een klein prijsje waren de gerechtjes te koop. Het zonnetje, wijn, goed gezelschap en lekker eten. Wat wil je nog meer?
Hapjestip tijdens een dagje varen: besmeer pannenkoeken met jam (gemengd met een beetje suiker), rol op en serveer het samen met aardbeien aan een prikkertje.
De kippen van mijn schoonouders verzorgen betekent een week lang kakel verse eitjes!
En zoals je ziet switch ik op een regenachtige dag ook moeiteloos van de zomer over naar de herfst. Soep en knoflookbrood it is!
En restjes brie van de barbecue moeten ook op..
Picknicken met dit uitzicht…. <3!
En tot slot ging ik deze maand ook nog even ‘de boer op…’ binnenkort lees je hier meer over op de site.
Genieten jullie ook zo ontzettend van de zomer? Het fijne is dat ik de komende weken nog even doorga met vakantie vieren in eigen land. Er staan leuke uitjes gepland die je de in de volgende editie van de Snap Shots zeker voorbij ziet komen.
Wil je meer Snap Shots en foodfotoās zien? Volg me dan ook via Instagram (username BrendaKookt), hier komen de Snap Shots vaak als eerste voorbij!