Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Peanutbutter chocolate cookie icecream

Peanutbutter chocolade cookie ice txt

Wil je zelf ijs maken? Dan moet je voor deze peanutbutter chocolate cookie icecream gaan! Want oh boy, wat is dit lekker zeg!

Ben & Jerry’s ijsjes, wie houdt er niet van? Ik wel! Zo op zijn tijd kan ik daar enorm van genieten. Als ik zelf een Ben en Jerry ijsje zou mogen ontwikkelen dan zou ik gaan voor een mix van peanutbutter cup, cookie dough en chocolate fudge brownie. Er MOET dus zeker pindakaas, chocolade en koek in zitten. En ja nu ik een ijsmachine mocht testen (lees hier meer) kan ik natuurlijk net zo goed meteen het Ben & Jerry’s ijsje maken met al mijn favoriete ingrediënten.

Inmiddels heb ik de bak peanutbutter chocolate cookie icecream (een hele mond vol letterlijk en figuurlijk) bijna helemaal in mijn eentje op gegeten. Dus dat het een succes is hoef ik je niet te vertellen. Dus duik snel de keuken in op deze mooie zondag, en maak dit lekkere ijs. Ook zonder ijsmachine kun je dit ijs maken.

Peanutbutter chocolade cookie ice

Peanutbutter chocolate cookie icecream

Ingrediënten:

 •  250 gram slagroom
 • 200 gram yoghurt (liefst volle)
 • 10 gram vanillesuiker (of een zakje)
 • 80 gram kristal suiker
 • 50 gram pure chocolade
 • 50 gram crunchy koekjes
 • 1,5 eetlepel pindakaas

Bereiding:

Eventueel een (halve) dag van te voren: Maak met twee theelepeltjes op een bakpapiertje kleine hoopjes pindakaas (ongeveer van een halve eetlepel). Leg het bakpapiertje in de vriezer zodat er mooie stukjes pindakaas ontstaan. En zet eventueel de kom van de ijsmachine in de vriezer.

Last-minute: Hak de chocolade fijn en breek de koekjes in stukjes. Klop in een kom de slagroom tot er een dikke yoghurt/vla ontstaat. Mix in een andere kom de yoghurt met de vanille- en kristalsuiker. Meng hier ook een eetlepel pindakaas door.
Giet het slagroom/yoghurtmengsel in de ijsmachine en laat het 10 minuten draaien. Voeg hierna de stukjes koek en chocolade en stukjes pindakaas toe en laat het draaien tot het de gewenste dikte heeft.

Heb je geen ijsmachine en wil je toch dit lekkere ijs maken? Plaats het mengsel dan in een afgesloten bak in de vriezer. Roer of mix het mengsel om het half uur door (voor ongeveer 3 a 4 uur lang). Meng na ongeveer 1,5 a 2 uur de stukjes pindakaas, chocolade en koek door het ijs.
Zo kun je ook zonder ijsmachine luchtig ijs maken. Als je het mengsel tussendoor niet mixt wordt het ijs hard bevroren en minder romig.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

3 Reacties

 1. Desiree 27 juli 2014 om 12:51

  Dat ziet er weer lekker uit! Ik ben gek op Ben en Jerry ijs! En zo makkelijk om het zelf te maken zie ik nu. Kan je inderdaad ook nog eens al je favoriete smaken combineren, ideaal :)

 2. Esmée 30 juli 2014 om 19:36

  Lekker zeg! Thumbs up voor je prachtige foto!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *