Ga naar de inhoud

3x Bavettespiesjes

Een heerlijk stukje vlees van de barbecue: bavettespiesjes. Vul ze met chimichurri, caprese of carpaccqo-ingredienten. Zo lekker!

20 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op
3x Bavettespiesjes

3x Bavettespiesjes

Yes, wat is het genieten he, van het zonnetje. Tijd om de barbecue aan te steken! Deze bavettespiesjes zijn eenvoudig om te maken, en ontzettend lekker. Ik geef je niet één recept, maar drie variaties. Bavettespiesjes met drie verschillende vullingen.

Dat wordt smullen deze zomer!

3x Bavettespiesjes

3 varianten bavettespiesjes

Bavette is ons favoriete vlees om op de barbecue te bereiden. Het fijne is dat je er vele kanten mee op kunt. Je kunt het laten zoals het is en als een biefstuk bereiden, maar ook vullen of op smaak brengen met vele smaakcombinaties.

Deze keer geef ik je drie varianten voor deze heerlijke bavettespiesjes.
Vul ze met carpaccio-ingredienten, caprese of chimichurri. Ik ben gek op caprese en carpaccio. Maar moet bekennen dat chiminchurri onze favoriet is.

Scroll naar beneden voor de receptkaart met het complete uitgewerkte recept.

Barbecuespiesjes met Bavette maken

Ik haal mijn vlees bij de Keurslager, het fijn is dat naast dat het kwaliteitsproducten zijn, zij mij kunnen adviseren en ook helpen waar nodig. Tip: Laat de bavette door de Keurslager doorsnijden en openklappen zodat je een mooi dunne lap vlees hebt. Laat ook de vliesjes eraf snijden. 

Beleg de bavette met de vulling naar keuze. Rol hierna de belegde lap bavette in de breedte op tot een rol. 

Prik gelijkmatig de satéprikkers in de rol vlees. Dit zorgt er ook voor dat het vlees mooi op het rolletje blijft zitten. Snijd het vlees tussen de prikkers in, zodat je 4 losse rolletjes hebt.

Je kunt het vlees even op kamertemperatuur laten komen en direct bereiden. Ook kun je het nog even afdekken met huidhoudfolie en in de koelkast bewaren tot gebruik. Laat het ook dan voor je het bereid eerst even op temperatuur komen.

Bavettespiesjes bereiden op de barbecue

Bij gebruik van een kamado barbecue verwarm je deze op 80-100 graden, indirect. Leg de bavette spiesjes op de barbecue, en laat ze garen tot een kerntemperatuur van 54 graden.

Ook is het mogelijk om de bavettespiesjes te bereiden op een andere barbecue naar keuze, of zelfs op een grillplaat. Bak de spiesjes aan beide kanten om en om aan, tot medium rare. Of tot 54 graden.

Bij bereiding in de oven: laat het vlees op 100 graden garen tot een kerntemperatuur van 54 graden.

Laat de spiesjes 10 minuten onder aluminiumfolie rusten voor je ze serveert.

Dit artikel schreef ik in samenwerking met Keuslagers.

Ingrediënten

personen

Voor carpaccio rolletjes

Voor caprese rolletjes

Voor chimichurri rolletjes

Extra benodigd

  • satéprikkers
  • eventueel een kerntemperatuurmeter
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze 3x bavettespiesjes

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Week de satéprikkers in een bakje met water.
2
Stap 2

Tip: Laat de bavette door de Keurslager doorsnijden en openklappen zodat je een mooi dunne lap vlees hebt. Laat ook de vliesjes eraf snijden.

3
Stap 3
Bestrooi het vlees met zout en peper.

Voor de carpacciorolletjes

1
Stap 1
Besmeer de lap vlees met de groene pesto. Verdeel vervolgens de pijnboompitjes en oude kaas erover.

Voor de capreserolletjes

1
Stap 1
Besmeer de lap vlees met de groene pesto. Verdeel hierover fijne blokjes mozzarella en tomatenblokjes.

Voor chimichurrirolletjes

1
Stap 1
Zorg ervoor dat de ingrediënten voor de chimichurri heel fijngesneden zijn. Hoe fijner, hoe lekkerder. Je kunt hier ook een keukenmachine voor gebruiken.
2
Stap 2
Meng de gesnipperde ui met de knoflook, rode peper, blokjes tomaat en peterselie. Roer door elkaar en voeg hierna de rodewijnazijn en olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper en roer nogmaals goed door.
3
Stap 3
Besmeer de lap vlees met de chimichurri.

Voor de bavettespiejes

1
Stap 1
Rol de belegde lap bavette in de breedte op tot een rol.
2
Stap 2
Prik de saté prikkers gelijkmatig in de rol vlees. Dit zorgt er ook voor dat het vlees mooi op het rolletje blijft zitten. Snijd het vlees tussen de prikkers in.
3
Stap 3
Dek het vlees af met huishoudfolie en zet even weg in de koelkast tot gebruik.
4
Stap 4
Laat de bavetterolletjes even 20 minuten op kamertemperatuur komen voor je ze bereid.

Bereiding

1
Stap 1
Verwarm de barbecue op 80-100 graden (indirect bij een kamado barbecue). Leg de bavette spiesjes op de barbecue en laat het garen tot 54 graden.
2
Stap 2
Laat de spiesjes 10 minuten onder aluminiumfolie rusten voor je ze serveert.
3
Stap 3

Tip: je kunt de bavette ook bereiden in de oven of op een grillplaat. Oven: 100 graden, en laat het garen tot 54 graden. Grillplaat: bak de bavattespiesjes om en om medium-rare gaar.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op