Aardappelpannetje met groenten en spekjes
Bewaren
Een ideale eenpansmaaltijd, oftewel een perfect campingmaaltje. Met aardappelen deze keer. We gaan voor een aardappelpannetje met groenten en spekjes. Super simpel om te maken, en zo lekker! Eventueel met een spiegeleitje erbij.
Aardappelpannetje met groenten en spek
En een spiegeleitje dus.
Dit aardappelpannetje met groenten en spek is geïnspireerd op Tiroler grostl. Een Oostenrijks gerecht dat wij regelmatig eten als we op wintersport zijn. Overeenkomst zijn de aardappeltjes, spekreepjes en het spiegeleitje erbij.
Voor deze zomerse ‘campingvariant’ op het recept heb ik voornamelijk groenten toegevoegd. Want als we op vakantie een keer gezond eten, dan moet er wel lekker veel groenten bij zitten. Ter compensatie van de andere dagen zal ik maar zeggen..
Zo maak je het aardappelpannetje
Ik vind het fijn om verse krieltjes te gebruiken, deze kook ik even kort voor. Je kunt ook gaan voor voorgekookte aardappeltjes of krieltjes. Toegegeven op vakantie is dat vaak wel zo makkelijk. In dat geval hoef je de aardappeltjes niet eerst voor te koken en ben je dus (nog) sneller klaar.
De spekreepjes bakken we kort aan zodat ze mooi krokant zijn. Daarna gaan ze uit de pan en zet je ze even weg. Voeg eventueel extra boter of olie toe voor je de krieltjes en champignons goudbruin bakt. Hierna gaan de ui en knoflook erbij en als de ui glazig ziet de overige groenten. De belangrijkste smaakmaker is in dit geval komijnpoeder, naast zout en peper. Dit maakt het aardappelpannetje extra lekker.
Serveer het aardappelpannetje met groenten en spekjes eventueel met een gebakken spiegeleitje. Net zoals bij Tiroler grostl. Al kun je dit ook achterwege laten.
Makkelijke eenpansgerechten
Heb je na het aardappelpannetje met groenten en spekjes de smaak te pakken? En ben je opzoek naar meer makkelijke eenpansgerechten? Voor op vakantie, de camping of gewoon lekker voor thuis? Dan tip ik je graag ook deze toppers die online staan op de website.
Allemaal lekkere eenpansgerechten die eenvoudig te maken zijn.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze aardappelpannetje met groenten en spekjes
Stap 1
Kook de aardappeltjes eventueel 8 minuten voor.Stap 2
Verwarm een grote koekenpan of hapjespan op het vuur (of de skottelbraai). Bak hier de spekblokjes in krokant. Haal ze hierna uit de pan en doe er een beetje olie of boter bij.Stap 3
Bak de voorgekookte krieltjes samen met de champignons goudbruin.Stap 4
Doe hierna de ui met knoflook erbij en bak dit even mee. Doe de groenten erbij als de ui glazig ziet. Breng het mengsel op smaak met zout, peper en de andere kruiden.Stap 5
Bak in een schone pan met olie spiegeleitjes en server dit met het aardappelpannetje. Garneer met verse kruiden.Stap 6
Serveer eventueel met een lik mayonaise.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze aardappelpannetje met groenten en spekjes
Stap 1
Kook de aardappeltjes eventueel 8 minuten voor.Stap 2
Verwarm een grote koekenpan of hapjespan op het vuur (of de skottelbraai). Bak hier de spekblokjes in krokant. Haal ze hierna uit de pan en doe er een beetje olie of boter bij.Stap 3
Bak de voorgekookte krieltjes samen met de champignons goudbruin.Stap 4
Doe hierna de ui met knoflook erbij en bak dit even mee. Doe de groenten erbij als de ui glazig ziet. Breng het mengsel op smaak met zout, peper en de andere kruiden.Stap 5
Bak in een schone pan met olie spiegeleitjes en server dit met het aardappelpannetje. Garneer met verse kruiden.Stap 6
Serveer eventueel met een lik mayonaise.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.