Aardappelpuree met paddenstoelen in BBQ-saus
Bewaren
Romige aardappelpuree met paddenstoelen in BBQ-saus. Een heerlijk bordje comfortfood, maar wel eentje die anders dan anders is. Geloof ons: het hele gezin smult ervan!
Als je je wenkbrauwen fronst bij dit recept dan snap ik dat, maar oh oh oh wat is deze combinatie ontzettend lekker! Echt waar, wij (het gezin van Jorie) hebben hier thuis ontzettend van zitten smullen. Wat een fijne manier om lekker wat paddenstoelen te eten.
Recept voor barbecuesaus
Ik gebruik thuis heel vaak het recept voor barbecuesaus uit het kookboek Guilty Pleasures van Sabine van OhMyFoodness, maar voor dit recept gaf ik daar een kleine twist aan: ik gebruikte tomatenblokjes in plaats van ketchup en sojasaus in plaats van worcestershiresaus.
Het resultaat? Een heerlijk bordje comfortfood dat je, eenmaal geproefd, in je vast repertoire zal opnemen. Beloofd!
Scroll naar beneden voor de uitgewerkte receptkaart met het recept voor de aardappelpuree met paddestoelen in BBQ-saus.
Aardappelpuree met paddenstoelen in BBQ-saus
Aardappelpuree, dat is toch echte comfortfood? De aardappelpuree vormt de basis van dit recept. De romige puree maken we natuurlijk zelf, lekker met een beetje mosterd erdoor.
Aardappelpuree maken
Aardappelpuree maken is namelijk helemaal niet moeilijk. Daar heb je echt geen pakje of zakje voor nodig. Je schilt de aardappels, snijd ze in stukken en kookt ze in ruim water met zout gaar. Giet ze daarna af (bewaar wat van het kookvocht) en stamp ze samen met de mosterd, melk en peper en zout tot een romige puree. Voeg eventueel kookvocht toe als de puree niet smeuïg genoeg is. Voila!
Maar aardappelpuree op zichzelf is nog half niet zo lekker als met de paddenstoelen in BBQ-saus. Daarbij maken we een lekker mengsel van paddestoelen en kikkererwten. Nadat de paddestoelen zijn aangebakken gaat er barbecuesaus bij. Dit alles serveren we samen met de romige aardappelpuree. Een heerlijk bord comfortfood. Wat we serveren met barbecuesaus.
Ingrediënten
Voor de barbecuesaus
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze aardappelpuree met paddenstoelen in bbq-saus
Stap 1
Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ruim water met zout gaar. Giet ze daarna af (bewaar wat van het kookvocht) en stamp ze samen met de mosterd, melk en peper en zout tot een romige puree. Voeg eventueel kookvocht toe als de puree niet smeuïg genoeg is.Stap 2
Snijd in de tussentijd de kastanjechampignons in plakjes en scheur de oesterzwammen in reepjes. Giet de kikkererwten af en spoel ze om. Laat uitlekken.Stap 3
Verwarm de ingrediënten voor de saus in een steelpannetje. Breng aan de kook en zet het vuur dan laag. Laat 15 minuten pruttelen.Stap 4
Verwarm olie in een grote koekenpan en bak hierin de kastanjechampignons en oesterzwammen goudbruin. Gebruik eventueel twee koekenpannen als je te veel paddenstoelen hebt. Voeg dan de kikkererwten toe en bak ze enkele minuten mee.Stap 5
Voeg vlak voor het serveren enkele eetlepels saus toe aan de paddenstoelen en breng ze – indien nodig – op smaak met peper en zout.Stap 6
Schep de aardappelpuree op de borden en verdeel hier de paddenstoelen in BBQ-saus overheen. Garneer met verse kruiden en serveer de rest van de saus erbij.Ingrediënten
Voor de barbecuesaus
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze aardappelpuree met paddenstoelen in bbq-saus
Stap 1
Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ruim water met zout gaar. Giet ze daarna af (bewaar wat van het kookvocht) en stamp ze samen met de mosterd, melk en peper en zout tot een romige puree. Voeg eventueel kookvocht toe als de puree niet smeuïg genoeg is.Stap 2
Snijd in de tussentijd de kastanjechampignons in plakjes en scheur de oesterzwammen in reepjes. Giet de kikkererwten af en spoel ze om. Laat uitlekken.Stap 3
Verwarm de ingrediënten voor de saus in een steelpannetje. Breng aan de kook en zet het vuur dan laag. Laat 15 minuten pruttelen.Stap 4
Verwarm olie in een grote koekenpan en bak hierin de kastanjechampignons en oesterzwammen goudbruin. Gebruik eventueel twee koekenpannen als je te veel paddenstoelen hebt. Voeg dan de kikkererwten toe en bak ze enkele minuten mee.Stap 5
Voeg vlak voor het serveren enkele eetlepels saus toe aan de paddenstoelen en breng ze – indien nodig – op smaak met peper en zout.Stap 6
Schep de aardappelpuree op de borden en verdeel hier de paddenstoelen in BBQ-saus overheen. Garneer met verse kruiden en serveer de rest van de saus erbij.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.