Ga naar de inhoud

Aardappelsalade met biet en makreel

Aardappelsalade met biet en makreel. Een salade van rode bieten met aardappel en gerookte vis. Lekker om zowel koud als lauw-warm te serveren. 

25 minuten Bereidingstijd
Aardappelsalade met biet en makreel

Aardappelsalade met biet en makreel

Aardappelsalade met biet en makreel. Een lekkere frisse zomersalade van rode bieten met aardappel en gerookte vis. Lekker om zowel koud als lauw-warm te serveren. 

Aardappelsalade met biet en makreel

Frisse aardappelsalade

Het is een ontzettend bekende combinatie en toch eten we ‘m te weinig: bieten, aardappelen en gerookte vis. Tijd dus voor deze makkelijke en lekkere bietensalade met krietjes en makreel. Voor nog meer smaak voeg je ook rode ui, kappertjes en dille toe en een heerlijke dressing op basis van mayonaise. Zo krijg je een romige salade die je zowel koud als warm kunt eten – ideaal voor bij een picknick deze zomer!

Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept van de aardappelsalade met rode biet.

Aardappelsalade met biet en makreel

Aardappelsalade met biet en makreel

Een lekkere frisse zomerse salade van aardappel met biet en makreel. Super simpel om te maken. En wat ook fijn is: je kunt hem vooraf maken en afgedekt in de koelkast bewaren.

De krieltjes koken we voor. In de tussentijd mengen we de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Mayonaise met yoghurt, honing, mosterd, witte wijnazijn en citroensap. Dit maakt samen een lekkere romige en frisse dressing.

De helft van de dressing mengen we met de afgegoten krieltjes. Hierbij gaan blokjes biet, makreel, rode ui en kappertjes. Garneer de salade met dille en serveer direct, of bewaar even afgesloten in de koelkast.

Serveer de rest van de dressing ernaast.

Aardappelsalade met biet en makreel

Ingrediënten

personen

Voor de dressing

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze aardappelsalade met biet en makreel

Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Halveer de krieltjes en snijd de grotere krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes vervolgens in 6-8 minuten gaar in gezouten water. Giet daarna af.
2
Stap 2
Meng in de tussentijd de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng de dressing op smaak met peper en zout.
3
Stap 3
Meng de helft van de dressing door de net afgegoten krieltjes. Meng de krieltjes vervolgens in een grote kom met de bietenblokjes, makreel, rode ui en kappertjes naar smaak.
4
Stap 4
Garneer de salade met (appel)kappertjes en dille naar smaak. Serveer de rest van de dressing ernaast.
Bekijk ook andere recepten
Aardappelsalade met biet en makreel
Biefstukspiesje met krieltjes en tomaat
Aardappelsalade met asperges, warmgerookte zalm en dilledressing
Broodje kaassoufflé met tomatensaus en pesto

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op