Aardappelsalade met gerookte zalm en asperges
Bewaren
Een lekkere frisse maaltijdsalade.Ā Aardappelsalade met gerookte zalm en asperges, met een vleugje citroen. Extra lekker met een zacht gekookt eitje erbij.
Deze tijd van het jaar ben ik dol op dit soort simpele recepten. Met een paar ingrediƫnten (en handelingen) een complete maaltijd op tafel zetten.
Nu we nog in de vakantiestemming zijn en de meiden nog zomervakantie hebben moet ik zeggen dat ik het ook heel erg fijn vind om nog een weekje thuis vakantie te vieren. En ook dan heb ik niet heel veel zin om uitgebreid te koken. Dit soort recepten zoals deze makkelijke maaltijdsalade zijn dan ideaal.
Eigenlijk is deze aardappelsalade een soort avg’tje. Aardappeltjes met vis en groenten. Verwerkt in een maaltijdsalade.
Aardappelsalade met gerookte zalm en asperges
Fris, makkelijk en dus snel op tafel. Dat is deze aardappelsalade met zalm en asperges.
Gekookte krieltjes met een fris yoghurt-citroensausje, rucola, kort aangebakken groene asperges, snippers gerookte zalm en een zacht gekookt eitje.
Simpel, maar zo lekker! Perfect voor een zomeravond in augustus. Maar ook lekker als lunch in september š
Aardappelsalade maken
Ik ben gek op een aardappelsalade. Het is makkelijk, snel en vooral ook heel lekker. Dit aardappelsalade recept is extra luxe. Lekker met gerookte zalm, groene asperges, een zachtgekookt eitje en een dressing van citroen, honing en yoghurt. ZĆ³ smaakvol.
Eerst kook ik de krieltjes in zo’n tien a vijftien minuten beetgaar. Dan laat ik ze afkoelen. Ondertussen bak ik de groene aspergetips in een koekenpan met wat olie. Ook kook ik de eitjes half-zacht, in zo’n vijf minuten tijd.
Voor de dressing meng ik yoghurt met zout, peper, honing en citroen. Meng dit goed door om alle smaken samen te brengen. De helft van de dressing gaat over de krieltjes. Dat verdeel je samen met wat rucola over een schaal. Dan voeg je de aspergetips en gerookte zalm in snippers toe. Leg de gehalveerde eitjes erbij.
Serveer de aardappelsalade lauwwarm met de overige yoghurt-dressing. Yum!
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze aardappelsalade met gerookte zalm en asperges
Stap 1
Kook de krieltjes voor en laat ze hierna afkoelen.Stap 2
Bak de aspergetips in een koekenpan met olie aan.Stap 3
Kook de eitjes half-zacht, in circa 4-5 minuten.Stap 4
Meng yoghurt met zout, peper, honing en citroen, roer dit even door.Stap 5
Roer de helft van de dressing door de krieltjes. Verdeel dit samen met de rucola over een schaal.Stap 6
Voeg de aspergetips en gerookte zalm in snippers toe. Leg gehalveerde eitjes erbij.Stap 7
Serveer de aardappelsalade met de overige yoghurt-dressing.Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze aardappelsalade met gerookte zalm en asperges
Stap 1
Kook de krieltjes voor en laat ze hierna afkoelen.Stap 2
Bak de aspergetips in een koekenpan met olie aan.Stap 3
Kook de eitjes half-zacht, in circa 4-5 minuten.Stap 4
Meng yoghurt met zout, peper, honing en citroen, roer dit even door.Stap 5
Roer de helft van de dressing door de krieltjes. Verdeel dit samen met de rucola over een schaal.Stap 6
Voeg de aspergetips en gerookte zalm in snippers toe. Leg gehalveerde eitjes erbij.Stap 7
Serveer de aardappelsalade met de overige yoghurt-dressing.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.