Ga naar de inhoud

Aardbeien Verrine

Aardbeien en slagroom, een ideale combinatie voor een toetje.
30 minuten Voorbereidingstijd
3 uur Bereidingstijd
Delen op

Aardbeien Verrine


Afgelopen zondag wilde ik een lekker fris toetje maken. Direct dacht ik aan dit toetjes plan dat Caroline afgelopen vrijdag plaatste.  De Aardbeien Verrine zag er heerlijk uit, die moest gemaakt worden.

Omdat ik weinig slagroom ik huis had heb ik extra Griekse Yoghurt toegevoegd. 

Ik heb dit ‘s ochtends gemaakt. Een deel voor het hardlopen zodat het kon opstijven. Het tweede deel daarna. Het kon de hele dag opstijven, ‘s avonds na een heerlijke dag varen hebben we het opgegeten. #genieten! Lekker fris op een warme zomerdag!
Het is ook lekker (en mooi) om er een paar verse aardbeien bij te serveren. 

Ingrediënten

glaasjes

Ingrediënten voor de mousse:

Ingrediënten voor de aardbeiengelei:

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze aardbeien verrine

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 3 uur

De mousse:

Stap 1

Pureer de aardbeien en week de gelatine in ruim koud water.

2
Stap 2

Verwarm de gepureerde aardbeien met de suiker langzaam in een pannetje. Zet het vuur uit en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Meng dit goed door het aardbeienmengsel.

3
Stap 3

Klop de slagroom stijf tot ongeveer yoghurtdikte. Meng de slagroom door het aardbeienmengsel.

4
Stap 4

Verdeel de mousse over vier glaasjes en zet afgedekt minstens een uur in de koelkast om op te stijven.

De aardbeiengelei:

1
Stap 1

Week de gelatine in ruim koud water.

2
Stap 2

Pureer de aardbeien en meng dit met de citroenrasp en suiker.

3
Stap 3

Verwarm het citroensap en knijp de gelatine goed uit en meng met het citroensap. Meng het aardbeienmengsel hierdoor en laat het een beetje afkoelen.

4
Stap 4

Verdeel dit over de glaasjes met aardbeienmousse. Zet de glaasjes terug in de koelkast en laat ze minstens 2 uur afgedekt opstijven.

  • Verdeel vlak voor het serveren nog een paar in stukjes gesneden aardbeien over de aardbeien verrine en versier eventueel met een takje citroenmelisse of een takje munt.
  • Bron:Carolines Blog

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Pizza met pistachepesto en ricotta
Sinterklaas kwarktaart met chocolade kruidnoten
Cakerol met stoofpeer en witte chocolade

6 reacties

Geert Bossers

Is erg lekker! Kan je dit ook een dag van tevoren maken?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Ja dat zou met dit recept zeker moeten kunnen, een dagje van te voren maken. Gr Brenda

Nick

Gelatine is niet veganistisch

Laat een bericht achter

Nienke

Wat ziet het er lekker uit. Nu heb ik hem gemaakt. Alleen is mijn bovenste laag weg gezonken in de onderste laag..... Ik hoop dat hij vanavond evengoed lekker smaakt.. Heb je een tip voor mij. Ik heb de mousse wel een uur in de koelkast gedaan, maar misschien moet het dan toch wat langer...??? Groeten Nienke

Laat een bericht achter

caroline brouwer

Fijn dat je er van genoten hebt! Die mango verrine moet je ook een keer proberen hoor! Die ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook erg lekker! groetjes, Caroline

Laat een bericht achter

brendakookt

Ga ik zeker doen Caroline! Lijkt me ontzettend lekker, ben de laatste tijd ook wel van de mango :-)

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op