Ga naar de inhoud

Advocaatje met slagroom en chocolademousse

Een heel erg lekker paastoetje! Advocaatje met slagroom en chocolademousse van witte chocolade. Een heerlijk toetje om uit te lepelen.
30 minuten Voorbereidingstijd
2 uur Bereidingstijd
Delen op

Advocaatje met slagroom en chocolademousse

Ik sluit de paasrecepten-reeks dit jaar af met een toetje, een paastoetje. Advocaatje met slagroom en chocolademousse van witte chocolade. He-mels.

Advocaatje is een beetje een ‘ouwe wijvendrankje’. Het ziet er uit als een dikke vanillevla, maar dat is het niet 😉 Bij mij doet dit me denken aan zondagmiddag bij opa en oma. Soms nam oma dan een advocaatje met slagroom, en wij wilden natuurlijk dolgraag een hapje proeven. Volgens mij vond ik het nog lekker ook!

Advocaatje met slagroom en chocolademousse

Advocaatje met slagroom en chocolademousse

Inmiddels weet ik dat een succes is om advocaat te verwerken in toetjes en taarten. Het recept van tiramisu met advocaat is nog steeds een van mijn favorieten, in een bokkepootjestaart doet advocaat het ook heel goed en de tulband met advocaatglazuur is een echte showstopper met Pasen.

Advocaat heb ik in dit geval gecombineerd met witte chocolademousse. Als je het lekkerder vindt kun je ook melk- of pure chocolade gebruiken. Samen met advocaat, slagroom en paaseitjes maakt het een lekker toetje om te lepelen.

Advocaatje met slagroom en chocolademousse is een prima afsluiting van de paasbrunch, of toetje na het diner.

Tip voor een toetje voor de kids: Als papa en mama een lekker toetje hebben lusten de kids natuurlijk ook wat lekkers. Voor mijn meiden heb ik in een klein glaasje vanille vla en kwark verdeeld. Met slagroom en paaseitjes vonden ze het een ware traktatie.

Advocaatje met slagroom en chocolademousse

Advocaatje met slagroom en chocolademousse

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Bereidingswijze advocaatje met slagroom en chocolademousse

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 2 uur
Stap 1
Hak de chocolade fijn en smelt dit au bain marie of in de magnetron (steeds kort verwarmen en tussentijds doorroeren). Hier lees je meer over het smelten van chocolade.
2
Stap 2
Splits de eieren. Klopt het eiwit met de helft van de suiker tot het stijve pieken vormt, dit duurt ongeveer 5 minuten. Doe 200 ml slagroom in een kom en klop dit op. Klop de eidooiers met de overige suiker met een garde.
3
Stap 3
Roer het eidooier-suikermengsel door de chocolade. Spatel vervolgens de slagroom erdoor en daarna het opgeklopte eiwit.
4
Stap 4
Verdeel 1/3 van de advocaat over de bodem van de glazen of potjes.
5
Stap 5
Schep de chocolademousses in een plasticzak en knip een van de onderste hoekjes er af. Verdeel de chocolademousse over de glazen.
6
Stap 6
Dek de glazen of potjes af met vershoudfolie of een dekseltje en laat ze minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
7
Stap 7
Klop ondertussen de overige slagroom met de suiker op.
8
Stap 8
Haal de glaasjes uit de koelkast. Verdeel 2/3 van de advocaat over de chocolademouse en spuit hierop een toef slagroom. Verdeel hierover de overige advocaat en verdeel de gehalveerde paaseieren rondom de slagroom.
9
Stap 9
Serveer de toetjes hierna direct.

Let op: deze mousse is bereid met rauwe eieren, hierdoor is het recept niet geschikt voor zwangere vrouwen en kinderen onder de 5 jaar.

Tip: Schift de chocolademousse als je de drie mengsels door elkaar mengt? Zo kun je de mousse ‘redden’: zet je kom in een bak met heet water en blijf roeren, hierdoor wordt het mengsel warmer en mengt het weer goed. Zet de mousse hierna even weg in de vriezer (10 a 15 minuten) voordat je het over de glaasjes verdeeld.

Bekijk ook andere recepten
Broodje spinazie met ei en truffel
Champagne tiramisu met rode vruchten
Suikerbrood
Pannenkoeken met karamelappeltjes en honingslagroom

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op