Ga naar de inhoud

Appeltaart van appeltjes in amaretto

Een amaretto appeltaart die je geproefd moet hebben: appeltaart met appeltjes in amaretto. Als er een taart altijd goed is, dan is het de Oud-Hollandse appeltaart. De gevulde taart met kaneelappeltjes met daarop het bekende  ruitpatroon valt altijd in de smaak. En het aller lekkerste is het natuurlijk als je...
20 minuten Voorbereidingstijd
1 uur Bereidingstijd
Delen op

Appeltaart van appeltjes in amaretto

grootmoeders-appeltaartEen amaretto appeltaart die je geproefd moet hebben: appeltaart met appeltjes in amaretto.

Als er een taart altijd goed is, dan is het de Oud-Hollandse appeltaart. De gevulde taart met kaneelappeltjes met daarop het bekende  ruitpatroon valt altijd in de smaak. En het aller lekkerste is het natuurlijk als je hem zelf hebt gebakken.

Dit recept is afgeleid van de appeltaart van een van mijn voormalige collega’s. De appeltaarten van Henny met appeltjes geweekt in amaretto zijn de lekkerste. Combineer dat met dit lekkere Oud-Hollandse appeltaartdeeg en je hebt hem: de lekkerste appeltaart.

Wanneer zet jij deze taart op tafel?

appeltaart-met-amaretto

Amaretto Appeltaart

Ingrediënten

Extra benodigd: Springvorm met een diameter van 20 cm 

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze appeltaart van appeltjes in amaretto

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 1 uur
Stap 1
Schil de appels, snijd deze in stukken en doe deze samen met amaretto in een kom of schaal die je kunt afsluiten. Laat dit ongeveer 3 uur afgesloten in de koelkast staan. Schep de appeltjes na 1,5 uur even om.
2
Stap 2
Laat de appeltjes uitlekken in een vergiet en meng dit met een eetlepel suiker, kaneel en amandelschaafsel.
3
Stap 3
Meng de bloem met het suiker en het zout. Snijd de boter in blokjes en kneed dit samen met het bloemmengsel, 1 ei en water tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat dit 30 minuten rusten in de koelkast.
4
Stap 4
Vet de springvorm in en verwarm de oven voor op 180 ºC.
5
Stap 5
Bestuif je werkblad met bloem en rol 2/3 van het deeg tot een grote lap van ongeveer 30 cm. Bekleed de springvorm met het deeg. Bestrooi de bodem met het paneermeel.
6
Stap 6
Verdeel het appelmengsel over de springvorm. Rol het overige deeg uit en snijd hier repen van. Leg de repen kruislings in een raster op de taart. Druk de randen aan en bestrijk de bovenkant met geklutst ei.
7
Stap 7
Bak de taart 1 uur in de oven, laat het afkoelen voor je hem serveert. Serveer eventueel met een lepel geklopte slagroom.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Soesjestaart
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Eton mess met lemoncurd
Bladerdeegnestjes met Nutella

11 reacties

Veronique Voorn

Ik ga hem binnenkort zeker maken voor de kerst. De amaretto geeft een extra feestelijk tintje aan een doorsnee appeltaart. Leuk recept!

Laat een bericht achter

Miranda

Neem aan dat je ipv amaretto ook licor 43 kunt gebruiken?

Laat een bericht achter

esther

is dit gewone bloem of zelfrijzende

Laat een bericht achter

Tilly

Ben benieuwd, appeltjes staan in de koelkast in de amaretto. Gr. Tilly

Laat een bericht achter

Tilly

En hij is héérlijk, hoop dat het bezoek dat vanavond ook vind.?? Gr. Tilly

Elize | eatcooklove

Amai. Dat klinkt inderdaad als een heerlijke combi. Sowieso appel & amaretto = goud in handen. Stom dat ik eigenlijk weinig de moeite neem een appeltaart te bakken, terwijl het één van het lekkerste gebak is. Wie weet, binnenkort :)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Snel doen hoor Elize, hij is té lekker!

jonna@burgertrutjes

Zo, dat is nog eens een lekkere variatie op de appeltaart. Thanks voor het recept!

Laat een bericht achter

Bernadet

Bij vierde ingrediënt van de appeltaart mist iets. 100 gram ..... .? plus een eetlepel suiker. Bedoel je 100 gram suiker? Lijkt me trouwens een heerlijke taart die ik zeker binnenkort ga maken.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Het stond inderdaad een beetje gek beschreven. Maar ik bedoel inderdaad 100 gram suiker, plus een extra eetlepel suiker

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op