Aspergequiche met zalm
Als we de komende weken iets op tafel moeten zetten, dan zijn het wel witte asperges. Het witte goud. We eten ze vaak met ei en ham of zalm. Deze keer maakte ik een variant op het gerecht van asperges met zalm, een lekkere aspergequiche met zalm. Seizoensgroenten Veel sectoren...Aspergequiche met zalm
Bewaren
Als we de komende weken iets op tafel moeten zetten, dan zijn het wel witte asperges. Het witte goud. We eten ze vaak met ei en ham of zalm. Deze keer maakte ik een variant op het gerecht van asperges met zalm, een lekkere aspergequiche met zalm.
Seizoensgroenten
Veel sectoren worden door het coronavirus getroffen, zo ook de harde werkers in de groente-en fruitsector. Als er iets onze aandacht verdiend zijn het wel de telers, plukkers, verpakkers, chauffeurs en vakkenvullers. Om ons te voorzien van gezonde producten (die we nu juist zo hard nodig hebben) moet hun werk doorgaan. Al weken doen zij hard hun best de winkels te bevoorraden.
Een weekmenu volop lekkere, gezonde recepten
Om iedereen een handje te helpen om gezond te blijven eten, juist in deze tijd, heb ik de handen ineengeslagen met GroentenFruit Huis. Samen met 3 andere bloggers ontwikkel ik de komende vier weken kleurrijke weekmenu’s met gezonde recepten volop seizoensgroenten.Ā Op deze manier kan je gemakkelijk in Ć©Ć©n keer al je boodschappen (online) doen. Zo hoef je net wat minder naar de supermarkt! Ook laten we zien wat je met de restjes kan doen.
De aspergequiche met zalm is onderdeel van het eerste weekmenu op Veggipedia. Ben je benieuwd naar de andere recepten? Hier bekijk je het complete menu.
Quiche van asperges met zalm
Voor de aspergequiche heb ik een bodem van boterhammen gemaakt. De korst van brood wordt aan de zijkanten van de quiche mooi krokant en de bodem blijft juist iets zachter. Een heerlijke combinatie met de romige eivulling, asperges, paprika en zalm.
Houd je niet van zalm? Vervang dit dan door hamreepjes, of laat het achterwege voor een vegetarische variant van de quiche.
Tip: heb je een restje van de quiche over? Naast avondmaaltijd is dit ook een heerlijke lunch voor de volgende dag.
Dit artikel schreef ik in samenwerking met het GroentenFruit Huis en NAGF, lees mijn disclaimer.
Ingrediƫnten
Extra benodigd
- Quichevorm met een diameter 27 cm, of springvorm met diameter van 22-24 cm
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze aspergequiche met zalm
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de quichevorm in.Stap 2
Verwijder de houterige onderkant van de asperges en schil de asperges met een dunschiller. Halveer de asperges en kook de asperges 10 minuten in ruim water. Schep uit het water en laat goed uitlekken.Stap 3
Bekleed de quichevorm met de boterhammen. Verwijder de korsten zodat het brood de bodem goed aangesloten bedekt.
Stap 4
Roer in een grote kom de eieren los en meng dit met de melk. Breng op smaak met peper. Doe hierna de blokjes zalm, blokjes paprika, ringetjes lente-ui en de helft van de kaas bij de vulling en roer dit goed door elkaar.Stap 5
Giet de vulling in de vorm. Verdeel de voorgekookte asperges over de vulling. Druk sommige stukjes er een beetje in, laat andere stukken er meer op liggen zodat ze zichtbaar zijn. Bestrooi met de overige geraspte kaas.
Stap 6
Bak de quiche 30 tot 40 minuten in de oven tot de vulling gestold is, en het brood mooi krokant is.Stap 7
Garneer de aspergequiche voor het serveren eventueel met ringetjes lente-ui.
Heb je een restje van de quiche over? Naast avondmaaltijd is dit ook een heerlijke lunch voor de volgende dag.
Ingrediƫnten
Extra benodigd
- Quichevorm met een diameter 27 cm, of springvorm met diameter van 22-24 cm
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze aspergequiche met zalm
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de quichevorm in.Stap 2
Verwijder de houterige onderkant van de asperges en schil de asperges met een dunschiller. Halveer de asperges en kook de asperges 10 minuten in ruim water. Schep uit het water en laat goed uitlekken.Stap 3
Bekleed de quichevorm met de boterhammen. Verwijder de korsten zodat het brood de bodem goed aangesloten bedekt.
Stap 4
Roer in een grote kom de eieren los en meng dit met de melk. Breng op smaak met peper. Doe hierna de blokjes zalm, blokjes paprika, ringetjes lente-ui en de helft van de kaas bij de vulling en roer dit goed door elkaar.Stap 5
Giet de vulling in de vorm. Verdeel de voorgekookte asperges over de vulling. Druk sommige stukjes er een beetje in, laat andere stukken er meer op liggen zodat ze zichtbaar zijn. Bestrooi met de overige geraspte kaas.
Stap 6
Bak de quiche 30 tot 40 minuten in de oven tot de vulling gestold is, en het brood mooi krokant is.Stap 7
Garneer de aspergequiche voor het serveren eventueel met ringetjes lente-ui.
Heb je een restje van de quiche over? Naast avondmaaltijd is dit ook een heerlijke lunch voor de volgende dag.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
4 reacties
Anouk
Wat is een goed alternatief voor wanneer je geen kaas wilt gebruiken in dit recept?
Brenda Hoff
Ik zou de kaas dan achterwege late Anouk, en niet vervangen door een ander ingrediƫnt.
N.Doodeman
Mijn vrouw heeft hem met ham gemaakt heerlijk
Brenda Hoff
Wat leuk om te horen, ham en asperges is altijd goed :)