Ga naar de inhoud

Avocado/Mango toast

Vandaag gaan we voor toast! Een toast met mango, geitenkaas en avocado. De combinatie van mango en geitenkaas is hemels. Echt een topper. Jammer dat ik dat niet eerder heb ontdekt. Maar vanaf nu ga ik er zeker vaak van genieten. Vandaag op een lekkere gegrilde toast met avocado erbij. Warme avocado, geitenkaas en mango…. hemels!

Avocado/Mango toast

Avocado Mango Toast txt

Vandaag gaan we voor toast! Een toast met mango, geitenkaas en avocado.
De combinatie van mango en geitenkaas is hemels. Echt een topper. Jammer dat ik dat niet eerder heb ontdekt. Maar vanaf nu ga ik er zeker vaak van genieten. Vandaag op een lekkere gegrilde toast met avocado erbij. Warme avocado, geitenkaas en mango…. hemels!

Avocado Mango Toast 6

De ingrediënten van deze toast: plakjes kipfilet, halve avocado, blokjes mango, geitenkaas en peper en zout. Super makkelijk. Super lekker. Dit is mijn favoriete tosti/toast van dit moment, wat is jouw favoriet?

Avocado Mango Toast 7

Het zware werk, het toasten van de toast, doet mijn contactgrill. Als je geen contractgrill tot je beschikking hebt is dit geen excuus om de toast niet te maken. Je kunt namelijk ook een koeken- of grillpan gebruiken of een tosti-ijzer, en zelfs de oven.

Met deze toast ga ik een beetje smokkelen. Ik neem dit recept, voor zover het een recept is, mee in de 26x Groente-reeks. Bij de N, van Avocado/Nango toast. Omdat ik niets kon bedenken bij de N. En omdat deze toast zo lekker is mag het. Nummer 15 in de reeks.. Nog  11 te gaan. 

Avocado Mango Toast 2

Avocado/mango toast

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten voor 2 toasts

  • 4 boterhammen
  • 4 plakjes kipfilet
  • halve avocado
  • 1/4 mango
  • geitenkaas
  • peper en zout

Bereiding:

Meng de avocado met een beetje peper en zout in een kommetje. Snijd de mango in blokjes. Beleg twee boterhammen met de plakjes kipfilet. Smeer deze in met avocado. Verdeel hierover blokjes mango en verkruimel de geitenkaas. Leg de andere twee boterhammen hierop.
Grill de broodjes ongeveer 8 minuten tussen de contactgrill.

Heb je geen contractgrill? Maak deze toast dan in een koeken- of grillpan, oven of tosti-ijzer.

 

Bekijk ook andere recepten
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem
Huzarensalade
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op