Ga naar de inhoud

Aziatische kipspiesjes met honing en knoflook

Een lekker spiesje voor op de barbecue: Aziatische kipspiesjes met honing en knoflook. Lekkere kipspiesjes met een licht-zoete marinade.
1 uur Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op
Aziatische Kipspiesjes met honing en knoflook

Aziatische kipspiesjes met honing en knoflook

Dit zijn van die recepten waarvan je er niet genoeg kunt hebben. Want we hoeven niet iedere barbecue dezelfde spiesjes te eten toch? Vandaag tip ik je deze lekkere spiesjes met een Aziatische twist: kipspiesjes met honing en knoflook.

Aziatische Kipspiesjes met honing en knoflook

Kipspiesjes met honing en knoflook. Dat klinkt misschien simpel en niet bijzonder. Maar dat is het wel. Want naast honing en knoflook voegen we nog meer lekkers toe aan de marinade/saus.

Namelijk oestersaus, ketchup, sweetchilisaus, mosterd en gember. Dit alles maakt een lekkere kruidig-zoete kipspies die het lekker doet bij de barbecue.

Aziatische kipspiesjes met honing en knoflook

De kipblokjes marineer je in 3/4 van de marinade/saus. Laat dit minimaal 1 uur marineren, langer mag ook. Zodat de smaak goed intrekt.

De gemarineerde blokjes kip rijg je aan satéprikkers. Week houden prikkers vooraf wel even in water, zodat ze niet aanbranden op de barbecue. De kipspiesjes grill je rondom aan. Tussen het grillen door kun je ze nog 2x bestrijken met de overige marinade/saus.

Je kunt de kipspiesjes met honing en knoflook na het grillen direct serveren. Je kunt ze ook nog even garneren met ringetjes lente-ui en sesamzaadjes voor een extra feestelijke touch.

Wil je meer barbecueinspiratie? Op deze pagina vind je het overzicht met barbecuerecepten.

Aziatische Kipspiesjes met honing en knoflook

Ingrediënten

stuks

Voor de marinade:

Extra benodigd

  • 8 satéprikkers
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze aziatische kipspiesjes met honing en knoflook

Voorbereiding: 1 uur
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Bereid de marinade door in een kom oestersaus, ketchup, honing, sweetchilisaus, mosterd, knoflook, gember en 1 eetlepel water met elkaar te mengen. Hou ¼ van de marinade apart in een bakje.
2
Stap 2
Meng de overige marinade in een kom (of zak) met de kip en laat het minimaal 1 uur marineren.
3
Stap 3
Wel ondertussen de satéprikkers in een bakje met water.
4
Stap 4
Rijg de kip op de satéprikkers, en breng op smaak met zout en peper. Bestrijk de kipspiesjes met olijfolie.
5
Stap 5
Grill de kipspiesjes rondom aan en gaar en bestrijk ze tussentijds nog 2 keer met de overige marinade.
6
Stap 6
Garneer de Aziatische kipspiesjes voor het serveren met ringetjes lente-ui en sesamzaadjes.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Tarte tartin van sjalot en wortel
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten
Carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op