Biefstuksalade met gegrilde groenten en chimichurri
Bewaren
Laat de lente maar komen! Ik ben helemaal klaar voor salades en lichtere gerechten. Vandaag deel ik een recept dat wat mij betreft tot september iedere week wel op tafel mag komen. Deze biefstuksalade met gegrilde groenten en chimichurri. Een stevige salade met gegrilde groenten en gegrilde biefstuk en heel veel smaak!
Lente recepten
Lente recepten, ik heb er helemaal zin in! Kleurrijke salades en frisse gerechten. Maar ook lichte maaltijden met vis en groenten van de grill. Of van de barbecue! Yum!
Deze biefstuksalade is een beetje een tussengerecht. Kleurrijk en licht maar ook wat zwaarder door het gebruik van de biefstuk. Het verrassende element van deze biefstuksalade met gegrilde groente is de chimichurri. Een kruidige saus die superlekker is bij de gegrilde biefstuk en gegrilde groenten.
Grillen maar!
De biefstuksalade met gegrilde groenten en chimichurri is super simpel om te maken. En heel erg lekker.
De basis van de biefstuk salade zijn gegrilde groenten (courgette en paprika) en gegrilde biefstuk. Deze grill ik in de Sysas grillpan op het fornuis. Een gebruiksvriendelijke grillpan die makkelijk is schoon te maken. De pan beschikt over een unieke bodem van verharde mineralen, wat zorgt voor de optimale warmtegeleiding. De bodem is in één keer in vervaardigd en bevat geen schadelijke stoffen, de grillpan is PFOA en PTFE vrij. De Sysas grillpan heeft een matglanzende sparkling charcoal buitenzijde en is tot 180 graden ovenbestendig.
De grillpan is geschikt om gerechten zonder boter of olie te bereiden, al kun je voor de smaak natuurljk altijd het ingrediënt dat je gaat grillen met olie bestrijken.
Door de producten vooraf met olie te bestrijken ontstaat er tijdens het grillen mooie bruine grillstrepen op het product. Daarbij geeft het snelle dichtschroeien een lekkere rokerige smaak aan de ingrediënten. Het is zo ook een soort van vervanger van bijvoorbeeld de barbecue.
Naast de gegrilde groenten en gegrilde biefstuk grill ik ook het brood even lekker mee op de grill. Zo wordt het brood goudbruin en lekker knapperig.
Biefstuksalade met gegrilde groenten en chimichurri
Het geheim van de biefstuksalade met gegrilde groenten is de kruidige chimichurri. Dit zorgt voor de smaakexplosie en brengt het gerecht next level.
Biefstuk met chimichurri is afgeleid van picanha met chimichurri. Deze kruidig saus wordt vooral in Argentinië en Brazilië vaak samen gegeten met gegrild vlees.
Om de biefstuksalade af te maken verdelen we sla over een grote schaal of meerdere borden. Hierover verdelen we de groenten en gesneden biefstuk. Daaroverheen verdelen we de kruidige chimichurrisaus. Met cherrytomaatjes en gegrild brood maken we het gerecht af. Smullen maar!
Tip: Ben je opzoek naar meer lekkers? Bekijk ook eens deze recepten die ik in samenwerking met Sysas ontwikkelde: Kip Teriyaki eenpansgerecht, Hollands stoofpotje met rookworst.
Dit artikel schreef ik in samenwerking met Sysas.
Ingrediënten
Voor de chimichurri:
Extra benodigd
- Sysas Grillpan
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze biefstuksalade met gegrilde groenten en chimichurri
Stap 1
Zorg ervoor dat de ingrediënten voor de chimichurri heel fijn gesneden zijn. Hoe fijner, hoe lekkerder. Je kunt hier ook een keukenmachine voor gebruiken.
Stap 2
Meng in een kom de gesnipperde ui met knoflook, rode peper, blokjes tomaat, en peterselie. Roer door elkaar en voeg hierna de rode wijnazijn en olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper en roer nogmaals goed door.Stap 3
Verwarm de grill op het fornuis.Stap 4
Bestrijk de groenten met olie en breng op smaak met zout en peper. Grill de groenten gaar en goudbruin.Stap 5
Breng de biefstuk op smaak met zout en peper en bestrijk met olie. Grill de biefstuk aan beiden kanten. Zo gaar of rauw als je zelf lekker vindt.Stap 6
Bestrijk tot slot brood met olie en grill dit ook even met de biefstuk mee op de grillpan.Stap 7
Verdeel sla over een grote schaal of 2 borden. Verveel hierover de gegrilde groenten. Snijd de gegrilde biefstuk in plakken en verdeel dit ook over de schaal of borden. Verdeel chimichuri over de gesneden biefstukStap 8
Verdeel tot slot de cherrytomaatjes eromheen en leg het gegrilde brood erbij.
Ingrediënten
Voor de chimichurri:
Extra benodigd
- Sysas Grillpan
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze biefstuksalade met gegrilde groenten en chimichurri
Stap 1
Zorg ervoor dat de ingrediënten voor de chimichurri heel fijn gesneden zijn. Hoe fijner, hoe lekkerder. Je kunt hier ook een keukenmachine voor gebruiken.
Stap 2
Meng in een kom de gesnipperde ui met knoflook, rode peper, blokjes tomaat, en peterselie. Roer door elkaar en voeg hierna de rode wijnazijn en olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper en roer nogmaals goed door.Stap 3
Verwarm de grill op het fornuis.Stap 4
Bestrijk de groenten met olie en breng op smaak met zout en peper. Grill de groenten gaar en goudbruin.Stap 5
Breng de biefstuk op smaak met zout en peper en bestrijk met olie. Grill de biefstuk aan beiden kanten. Zo gaar of rauw als je zelf lekker vindt.Stap 6
Bestrijk tot slot brood met olie en grill dit ook even met de biefstuk mee op de grillpan.Stap 7
Verdeel sla over een grote schaal of 2 borden. Verveel hierover de gegrilde groenten. Snijd de gegrilde biefstuk in plakken en verdeel dit ook over de schaal of borden. Verdeel chimichuri over de gesneden biefstukStap 8
Verdeel tot slot de cherrytomaatjes eromheen en leg het gegrilde brood erbij.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.