Ga naar de inhoud

Bimi met kip in gember-sinaasappelsaus

Bimi met kip in gember-sinaasappelsaus. Een lekker gerecht met tropisch tintje. De kruidige sinaasappelsaus match heel goed met de kip en knapperige bimi.
20 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

personen

Voor de saus

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Stap 2
Snijd een beetje van de onderkant van de bimi af. Snijd 2 plakjes sinaasappel en snijd dit in partjes.
3
Stap 3
Meng de maïzena met een eetlepel water tot een papje. Doe dit samen met de overige ingrediënten voor de saus in een steelpannetje. Breng aan de kook, zet het vuur hierna lager en laat even kort pruttelen.
4
Stap 4
Verwarm boter in een koekenpan. Breng de kipfilet op smaak met zout en peper en bak de kipfilet in de koekenpan met boter gaar.
5
Stap 5
Verwarm in een wok de olijfolie en doe de bimi hierbij. Voeg de knoflook en gember toe en bak 3 minuten mee. Voeg hierna de sambal en stukjes sinaasappel toe en verwarm dit nog 2 minuutjes mee.
6
Stap 6
Verdeel de kipfilets over de borden samen met de bimi. Lepel de saus er bij, en serveer de rijst apart.

Bimi met kip in gember-sinaasappelsaus

Broccoli kennen we allemaal, maar koken jullie ook weleens met bimi? In dit artikel vertel ik je meer over deze mooie groente, geef ik een lekker recept dat het goed doet bij een etentje. En met een kleine aanpassing is dit ook een ideale makkelijke maaltijd. Bimi met kip in gember-sinaasappelsaus.

Bimi met kipfilet in sinaasappel-gembersaus

Bimi

Bimi lijkt op broccoli. Echter is bimi milder en iets zoeter van smaak, en heeft het lange stengels. Het zijn eigenlijk roosjes op een stengel, en je eet niet alleen de roosjes (zoals bij broccoli meestal wordt gedaan) maar ook de stengels. Bimi is heel geschikt om (kort) te koken en stomen, maar kun je ook even roerbakken zoals ik bij dit recept heb gedaan.

Bimi is verkrijgbaar bij Plus supermarkten, Jumbo, Deen Supermarkten en Hoogvliet.

Bimi met kip in gember-sinaasappelsaus

Als je thuis een etentje organiseert en een stukje kip of zalm serveert met aardappeltjes is bimi heel geschikt om hier aan toe te voegen. Door de milde smaak matcht het met zowel vlees als vis (erg lekker bij gebakken zalm), en het ziet er mooi uit op een opgemaakt bord.

Voor dit gerecht heb ik de bimi kort roergebakken met knoflook, gember en een beetje sambal. Ook heb ik een paar partjes sinaasappel meegebakken. Deze smaken komen ook terug in de saus die ik bij de bimi en kip serveer. Een gember-sinaasappelsaus met een tropisch tintje.

Ik serveer het gerecht in dit geval met rijst, maar het is ook lekker om gebakken aardappeltjes er bij op tafel te zetten.

Bimi met kipfilet in sinaasappel-gembersaus

Ga je voor de makkelijke maaltijd? Snijd de kip dan in blokjes voor je ze aanbakt in de pan. Voeg de ingrediënten van de saus er bij als de kip gaar is en roerbak de bimi even apart. Roer de rijst door het kipmengsel en server met de bimi.
Bimi met kipfilet in sinaasappel-gembersaus

Dit artikel schreef ik in samenwerking met Coregeo, lees mijn disclaimer.

Bekijk ook andere recepten

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op