Ga naar de inhoud

Blueberry pancakes met yoghurt en citroen

Vandaag is het Nationale pannenkoekendag. En daar maak ik als pancakelover gebruik van door een lekker pannenkoekenrecept met jullie te delen. Blueberry pancakes met yoghurt en citroen. Na de (mega populaire) blueberry muffins tijd voor iets anders lekkers met bosbessen of blauwe bessen. Pannenkoeken! Ik heb natuurlijk geen excuus nodig om een pannenkoekenrecept met jullie
Delen op

Blueberry pancakes met yoghurt en citroen

Blueberry pancakes met yoghurt en citroen

Vandaag is het Nationale pannenkoekendag. En daar maak ik als pancakelover gebruik van door een lekker pannenkoekenrecept met jullie te delen. Blueberry pancakes met yoghurt en citroen.

Na de (mega populaire) blueberry muffins tijd voor iets anders lekkers met bosbessen of blauwe bessen. Pannenkoeken! Ik heb natuurlijk geen excuus nodig om een pannenkoekenrecept met jullie te delen. Pannenkoeken mogen altijd. Niet alleen ik houd erg van pannenkoeken, jullie ook! En om extra vaak pannenkoeken te kunnen eten heb ik vandaag een lekker verwenreceptje voor jullie. Lekker als ontbijt, lunch of toetje. Of als je wilt gewoon als avondmaaltijd. Het kan allemaal met deze blueberry pancakes met yoghurt en citroen.

De pannenkoekjes zijn lekker luchtig, en door het toevoegen van de yoghurt en citroen worden ze extra fris. Extra lekker dus!

Wanneer ga jij aan de slag met deze lekkere pannenkoekjes? Dit weekend? Of wacht je tot de paasbrunch?

Pannenkoeken met blauwe bessen

Blueberry pancakes met yoghurt en citroen

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten voor 2 personen (6 pannenkoekjes)

  • 40 gram bloem
  • halve theelepel bakpoeder
  • 1 ei
  • 1,5 eetlepel kristalsuiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 1 flinke hand blauwe bessen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snufje zout

Bereiding:

Mix het ei met de kristalsuiker goed tot een mooi romig en luchtig mengsel (circa 4 minuten op de hoogste stand van de mixer). Voeg vervolgens de yoghurt en citroensap toe en mix dit goed door elkaar. Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder en een snuf zout. Roer de bloem en bakpoeder vervolgens door het eimengsel. Roer de blauwe bessen ook door het beslag.

Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan en verdeel 1/6 van het beslag in de pan. Bak dit op middelhoog-laag vuur aan tot een mooi pannenkoekje. Keer de pannenkoek voorzichtig om en bak het ook aan de andere kant gaar.

Herhaal dit nog 5 keer tot het beslag op is.

Serveer de pannenkoekjes met verse blauwe bessen en eventueel een beetje maple syrup.

Bekijk ook andere recepten
Sinterklaaskoek met chocolate chip en kruidnoten
Ravioli pannetje met tomatensaus
Kidsproof kruidnotentiramisu
Knoflooksaus maken

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op