Boerenkoolstamppot met geroosterde champignons en balsamico

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inBoerenkoolstamppot met geroosterde champignons en balsamico
Bewaren
Deze boerenkoolstamppot met geroosterde champignons en balsamicoazijn wil je echt proberen. Echt weer een andere variant op de klassieker, en echt super lekker!
Yes, het is maandag! Tijd voor weer een makkelijke maaltijd die je snel op tafel kunt zetten. Deze keer gaan we voor een lekker stamppotje. Maar dan wel een boerenkoolstamppot met een twist. Namelijk met gebakken champignons en balsamico.

Week zonder vlees (en zuivel)
Deze week is de week zonder vlees en zuivel. Het leek me leuk om daarom een variant te maken op een makkelijke maaltijd dat ik zelf altijd met vlees eet. Het werd een variant op boerenkoolstamppot met worst.
Zelf eet ik dit het liefst met gebakken spekjes, en rookworst. En eigenlijk ook met een blokje runderbouillon. Deze keer geef ik er een vegetarische twist aan met hele lekkere gebakken champignons erbij. Ik kan je vertellen, op deze manier mis je de worst niet.
Ik ben wel benieuwd. Hoe vaak eten jullie vlees? Zou je hiermee willen minderen, en doe je mee aan de week zonder vlees?

Boerenkoolstamppot met geroosterde champignons en balsamico
Zoals hierboven gezegd is dit een vegetarische variant op boerenkoolstamppot met worst. Zonder de worst, maar met geroosterde champignons en balsamico. Simpel om te maken, en zo lekker. Echt het proberen waard wat mij betreft.
De boerenkoolstamppot is in dit geval basic. Al gebruik ik om de boerenkoolstamppot nog lekkerder te maken een bouillonblokje om de boerenkool mee te koken. Zo heeft de boerenkool nog meer smaak.
De geroosterde champignons maken dit gerecht. Voor de marinade / saus mengen we in een kommetje balsamicoazijn met suiker, soyasaus, knoflook en tijm. Verdeel de champignons over een ingevette ovenschaal en verdeel hierover de saus. Rooster de champignons 45 minuten op 180 graden, en roer ze ieder kwartier even door.
Serveer de geroosterde champignons en balsamico bij de boerenkoolstamppot voor een hele lekkere vegetarische variant van de bekende stamppot.

Ingrediƫnten
Voor de geroosterde champignons
Overige
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze boerenkoolstamppot met geroosterde champignons en balsamico
Stap 1
Verwarm de oven op 180 graden, vet een ovenschaal in.
Stap 2
Meng in een kommetje de balsamicoazijn met suiker, soyasaus, knoflook en tijm.Stap 3
Verdeel de champignons over de ovenschaal en verdeel hierover de saus van balsamicoazijn.Stap 4
Rooster de champignons 45 minuten in de oven, roer iedere 15 minuten even door.Stap 5
Kook de boerenkool in ruim water, met het bouillonblokje erbij.Stap 6
Kook in een andere pan de aardappelen gaar. Giet de aardappelen hierna af, maar vang een kopje van het kookvocht op.
Stap 7
Stamp de aardappelen fijn, voeg ongeveer 120 ml van het bouillon-vocht toe en roer door. Breng op smaak met oregano, knoflookpoeder, uienpoeder, zout en peper en de mosterd. Roer dit goed door. Roer de boerenkool door de stamppot.
Stap 8
Verdeel de boerenkoolstamppot over de borden en verdeel de balsamico-champignons erbij. Serveer de boerenkoolstamppot met geroosterde champignons en balsamico hierna direct.Ingrediƫnten
Voor de geroosterde champignons
Overige
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze boerenkoolstamppot met geroosterde champignons en balsamico
Stap 1
Verwarm de oven op 180 graden, vet een ovenschaal in.
Stap 2
Meng in een kommetje de balsamicoazijn met suiker, soyasaus, knoflook en tijm.Stap 3
Verdeel de champignons over de ovenschaal en verdeel hierover de saus van balsamicoazijn.Stap 4
Rooster de champignons 45 minuten in de oven, roer iedere 15 minuten even door.Stap 5
Kook de boerenkool in ruim water, met het bouillonblokje erbij.Stap 6
Kook in een andere pan de aardappelen gaar. Giet de aardappelen hierna af, maar vang een kopje van het kookvocht op.
Stap 7
Stamp de aardappelen fijn, voeg ongeveer 120 ml van het bouillon-vocht toe en roer door. Breng op smaak met oregano, knoflookpoeder, uienpoeder, zout en peper en de mosterd. Roer dit goed door. Roer de boerenkool door de stamppot.
Stap 8
Verdeel de boerenkoolstamppot over de borden en verdeel de balsamico-champignons erbij. Serveer de boerenkoolstamppot met geroosterde champignons en balsamico hierna direct.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in