Boerenkoolstamppot met shoarma
Stamppot met een twist! Daar gaan we vandaag voor. Ik ben gek op de Hollandse stamppotten, boerenkool met worst staat hier dan ook regelmatig op tafel. Maar iedere keer hetzelfde is wel een beetje saai. Daarom besloot ik het eens anders te doen met een lekkere boerenkoolstamppot met shoarma. Boerenkoolstamppot...Boerenkoolstamppot met shoarma
Bewaren
Stamppot met een twist! Daar gaan we vandaag voor. Ik ben gek op de Hollandse stamppotten, boerenkool met worst staat hier dan ook regelmatig op tafel. Maar iedere keer hetzelfde is wel een beetje saai. Daarom besloot ik het eens anders te doen met een lekkere boerenkoolstamppot met shoarma.
Boerenkoolstamppot met shoarma
Of eigenlijk is het gewokte boerenkoolstamppot met kipshoarma in mijn geval. Door eerst de kipshoarma te bakken en hierna de boerenkool hierin te roerbakken krijgt de boerenkool extra veel smaak. Wat hem nog lekkerder maakt. Hierdoor heb je geen extra smaakmakers nodig voor de boerenkool.
Boerenkool recept
Dit lekkere boerenkool recept geeft echt een moderne draai aan een klassieker uit de Nederlandse keuken. Wij vonden deze variant op de boerenkoolstamppot zo lekker dat we hem zeker vaker gaan eten. Zelfs Fem smulde er van!
Bovendien was het heel eenvoudig en snel te bereiden. Ideaal voor een doordeweekse avondmaaltijd wanneer we niet veel tijd hebben om te koken, maar toch willen genieten van een voedzame en lekkere maaltijd.
Hoeveel boerenkool per persoon?
Over het algemeen wordt aangenomen dat je voor een gemiddelde portie boerenkool per persoon ongeveer 150 tot 200 gram rauwe boerenkool kunt aanhouden.
Als je boerenkool gaat koken of stoven, bedenk dan dat de boerenkool tijdens het bereiden zal slinken. Een portie van 150 tot 200 gram rauwe boerenkool zal na het koken ongeveer de helft van het volume hebben. Houd hier rekening mee bij het bepalen van de hoeveelheid boerenkool die je wilt serveren.
Hoeveel aardappels bij boerenkoolstamppot met shoarma?
Je kunt ongeveer 200 tot 250 gram aardappelen per persoon aanhouden. Dit zou voldoende moeten zijn voor een lekker portie stamppot.
Als je de voorkeur geeft aan een stamppot met een hogere verhouding van boerenkool ten opzichte van aardappelen, kun je de hoeveelheid aardappelen iets verminderen. Bij een lagere verhouding kun je juist iets meer aardappelen gebruiken.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze boerenkoolstamppot met shoarma
Stap 1
Schil de aardappelen en kook deze gaar.Stap 2
Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes.Stap 3
Verwarm olijfolie in een wok en bak de kipfilet samen met de ui en blokjes paprika aan. Bak tot de kipfilet rondom aangebakken en gaar is.Stap 4
Haal het kipfiletmengsel uit de pan en zet even weg op het aanrecht. Roerbak in de ‘jus’ van de kipshoarma de boerenkool ongeveer 7 minuutjes.Stap 5
Stamp de gekookte aardappelen fijn en breng op smaak met zout en peper. Roer de mosterd er ook door samen met de boerenkool. Roer tot slot de kipshoarma met paprika door de stamppot.Stap 6
Serveer de boerenkoolstamppot met shoarma met jus, of knoflooksaus ;)Tip: Ik nam kipshoarma omdat ik dit lekkerder vind. Als je liever de echte shoarma gebruikt is dit natuurlijk geen probleem.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze boerenkoolstamppot met shoarma
Stap 1
Schil de aardappelen en kook deze gaar.Stap 2
Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes.Stap 3
Verwarm olijfolie in een wok en bak de kipfilet samen met de ui en blokjes paprika aan. Bak tot de kipfilet rondom aangebakken en gaar is.Stap 4
Haal het kipfiletmengsel uit de pan en zet even weg op het aanrecht. Roerbak in de ‘jus’ van de kipshoarma de boerenkool ongeveer 7 minuutjes.Stap 5
Stamp de gekookte aardappelen fijn en breng op smaak met zout en peper. Roer de mosterd er ook door samen met de boerenkool. Roer tot slot de kipshoarma met paprika door de stamppot.Stap 6
Serveer de boerenkoolstamppot met shoarma met jus, of knoflooksaus ;)Tip: Ik nam kipshoarma omdat ik dit lekkerder vind. Als je liever de echte shoarma gebruikt is dit natuurlijk geen probleem.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
4 reacties
Michiel
Hallo Brenda, Heb dit recept gisteren gemaakt. Weliswaar met kip kebab, want ik greep mis bij AH. We hebben gesmuld. Ik vond het in eerste instantie een beetje flauw, maar met een beetje komijn en beetje chilipoeder, van ieder een theelepeltje was dit een heel smakelijk recept. Gaan het zeker vaker eten, maar moet eerst nog je boerenkool met chorizo eens proberen
Brenda Hoff
Wat goed om te horen Michiel!
Marjolijn
Ha Brenda, Ben nu de boerenkoolstamppot aan het bereiden voor morgen. Wat een smakelijke en kleurrijke variant op de “gewone stamppot”! Ruikt alleen al heel erg lekker, wij zijn reuze benieuwd. Dank je wel!
Brenda Hoff
Wat super leuk om van je te horen Marjolijn, ik hoop dat jullie er lekker van gesmuld hebben!