Ga naar de inhoud

Borrelhapje met geitenkaas

Geitenkaas is een van mijn favoriete kaassoorten. Vooral de zachte geitenkaas vind ik heerlijk! Tijd dus voor een fijn en makkelijk borrelhapje met geitenkaas dat zeker in de smaak zal vallen. De zachte geitenkaas neemt namelijk de smaak van de olie, de rode peper en de peterselie heel goed op,...
10 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Borrelhapje met geitenkaas

Geitenkaas is een van mijn favoriete kaassoorten. Vooral de zachte geitenkaas vind ik heerlijk! Tijd dus voor een fijn en makkelijk borrelhapje met geitenkaas dat zeker in de smaak zal vallen. De zachte geitenkaas neemt namelijk de smaak van de olie, de rode peper en de peterselie heel goed op, waardoor de kaas nog lekkerder wordt.

Borrelhapje met geitenkaas

Daarnaast is dit lekkere hapje voor bij de borrel ook een echte eyecatcher op tafel. Laat de stukjes geitenkaas lekker in de olie zitten en zet dit mooie bordje midden op tafel. Ik garandeer je dat iedereen aan tafel z’n ogen uit zal kijken!

Dit borrelhapje staat binnen 10 minuten op tafel. En nog mooier? Je kunt het ook makkelijk van tevoren maken. Handig!

Klik hier voor nog meer hapjes-recepten

borrelhapje met geitenkaas

borrelhapje met geitenkaas

Ingrediënten

personen, borrelhapje
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze borrelhapje met geitenkaas

Voorbereiding: 10 minuten
Stap 1
Vul een kommetje met de olijfolie.
2
Stap 2
Snijd de rode peper in dunne ringetjes. Houd je niet van te pittig? Gebruik dan maar een halve of een kwart peper.
3
Stap 3
Snijd de peterselie in kleine stukjes.
4
Stap 4
Voeg zowel de rode peper als de peterselie toe aan de olijfolie en roer goed door. Breng op smaak met flink wat zout en peper.
5
Stap 5
Haal de schijfjes geitenkaas van elkaar los of snijd de rol geitenkaas in schijfjes (als je een ongesneden rolletje hebt). Voeg de schijfjes toe aan de olijfolie en laat even zo staan. Je kunt de geitenkaas meteen op tafel zetten of een tijdje in de koelkast bewaren.
6
Stap 6
Serveer dit borrelhapje met gegrild brood of toastjes.
Bekijk ook andere recepten
Rode pestosaus met champignons
Whipped brie met honing
Appelringen in bladerdeeg
Krokante spruitjes met pesto-citroendip

1 reactie

Marjon

Mmm, ik ben ook zo gek op zachte geitenkaas. Dit lijkt me heerlijk!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op