Groentespiesjes op de barbecue
Bewaren
Dit lange mooie pinksterweekend geniet ik volop van het heerlijke weer. Lekker varen, zonnen, naar het strand, zwemmen, wijntjes drinken, buiten eten en BBQ-en!
We hebben onze nieuwe BBQ (skottelbraai) uitgeprobeerd. En ik moet zeggen: hij is goedgekeurd!! Ik hoop dat we hem deze zomer veel mogen gebruiken.
Als we gourmetten houd ik er erg van om ui, paprika en champignons te bakken. Op een BBQ gaat dit lastig in verband met de roosters. Op de blog van Winny kwam ik groentespiesjes tegen. Deze groentespiesjes zijn dé oplossing voor het uien/champignons/paprika-bak-probleem!
Zo kun je ook met de BBQ genieten van een lekker stukje groente. Een prima alternatief voor vlees, of een aanvulling hierop.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze groentespiesjes op de barbecue
Stap 1
Week satéstokjes in water (minimaal een half uurtje).Stap 2
Borstel de champignons, snijd de ui in 8 partjes, de courgette in grove plakken en de paprika in blokken.Stap 3
Rijg een champignon aan de stokjes, vervolgens een stuk paprika, ui, courgette, ui, paprika en sluit af met een champignon.Stap 4
Bestrooi de spiesjes voor ze op de BBQ gaan met peper, zout en Italiaanse kruiden. Draai de spiesjes regelmatig zodat ze gelijkmatig garen.Eet smakelijk!
Je kunt er zoveel maken als je wilt door extra ingrediënten in te slaan. Ook leuk om te variëren met andere groenten.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze groentespiesjes op de barbecue
Stap 1
Week satéstokjes in water (minimaal een half uurtje).Stap 2
Borstel de champignons, snijd de ui in 8 partjes, de courgette in grove plakken en de paprika in blokken.Stap 3
Rijg een champignon aan de stokjes, vervolgens een stuk paprika, ui, courgette, ui, paprika en sluit af met een champignon.Stap 4
Bestrooi de spiesjes voor ze op de BBQ gaan met peper, zout en Italiaanse kruiden. Draai de spiesjes regelmatig zodat ze gelijkmatig garen.Eet smakelijk!
Je kunt er zoveel maken als je wilt door extra ingrediënten in te slaan. Ook leuk om te variëren met andere groenten.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.