Ga naar de inhoud

Groentespiesjes op de barbecue

Geniet tijdens de barbecue ook van een lekker stukje groente middels deze groentespiesjes. Dé BBQ-oplossing wanneer je een alternatief voor vlees zoekt!

15 minuten Bereidingstijd
Delen op

Groentespiesjes op de barbecue

 

Dit lange mooie pinksterweekend geniet ik volop van het heerlijke weer. Lekker varen, zonnen, naar het strand, zwemmen, wijntjes drinken, buiten eten en BBQ-en!

We hebben onze nieuwe BBQ (skottelbraai) uitgeprobeerd. En ik moet zeggen: hij is goedgekeurd!! Ik hoop dat we hem deze zomer veel mogen gebruiken.

Als we gourmetten houd ik er erg van om ui, paprika en champignons te bakken. Op een BBQ gaat dit lastig in verband met de roosters. Op de blog van Winny kwam ik groentespiesjes tegen. Deze groentespiesjes zijn dé oplossing voor het uien/champignons/paprika-bak-probleem!

Zo kun je ook met de BBQ genieten van een lekker stukje groente. Een prima alternatief voor vlees, of een aanvulling hierop.

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze groentespiesjes op de barbecue

Bereiding: 15 minuten
Stap 1
Week satéstokjes in water (minimaal een half uurtje).
2
Stap 2
Borstel de champignons, snijd de ui in 8 partjes, de courgette in grove plakken en de paprika in blokken.
3
Stap 3
Rijg een champignon aan de stokjes, vervolgens een stuk paprika, ui, courgette, ui, paprika en sluit af met een champignon.
4
Stap 4
Bestrooi de spiesjes voor ze op de BBQ gaan met peper, zout en Italiaanse kruiden. Draai de spiesjes regelmatig zodat ze gelijkmatig garen.

Eet smakelijk!

Je kunt er zoveel maken als je wilt door extra ingrediënten in te slaan. Ook leuk om te variëren met andere groenten. 

Bron: Winny wat eten we vandaag

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Sinterklaas loempia's
Speculaasmuffins met mandarijn-icing en strooigoed
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Pizza met pistachepesto en ricotta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op