Ga naar de inhoud

Broodje kaassoufflé met tomatensaus en pesto

Een luxe baguette kaassoufflé een heerlijke snackmaaltijd. Broodje kaassoufflé met tomatensaus en pesto.

20 minuten Bereidingstijd
Broodje kaassoufflé met tomatensaus en pesto

Broodje kaassoufflé met tomatensaus en pesto

Al is dit wel een luxe broodje kaassoufflé hoor, goed belegd waardoor het een heerlijke snackmaaltijd is. Een baquette kaassoufflé met tomatensaus en pesto.

Broodje kaassoufflé met tomatensaus en pesto

Viral broodje kaassoufflé

Lekkere dingen hoeven niet lang te duren om te maken, dat bewijst deze heerlijke baguette wel.

Het ging een tijdje geleden helemaal viral: het broodje kaassoufflé van fort negen. Dit viral broodje bevat een hamburgerbroodje van zacht geroosterd brioche hamburgerbroodje dat is belegd met frisromige dillesaus, een knapperige kaassoufflé en zoetzure rode ui. 

Dat kunnen wij ook, maar dan met een kleine, iets gezondere twist. Wij voegen namelijk een heerlijke, zelfgemaakte tomatensaus toe.

En dat niet alleen, dit broodje kaassoufflé wordt nóg lekkerder omdat we ook pesto toevoegen. Zo heb je meteen een hele maaltijd binnen! 

Baguette kaassoufflé met tomatensaus en pesto

Broodje kaassoufflé met tomatensaus en pesto maken

Het fijne aan gerechten als deze is dat het lekker simpel is om te maken. Perfect voor een snel weekendmaal, een snackmaaltje.

Voor dit broodje kaassoufflé met tomatensaus en pesto bereiden we eerst de tomatensaus. Hiervoor fruiten we ui met knoflook glazig. Daarna voegen we tomatenblokjes en balsamicoazijn toe, dit laten weminimaal 10 minuten zacht pruttelen totdat het meest water verdampt is.

Ondertussen bereid je de kaassouffles volgens de aanwijzingen op de verpakking, bijvoorbeeld in de Airryer, frituurpan of koekenpan.

Voor de broodje gebruiken we baguette. De onderkant besmeren we met een laagje tomatensaus. Leg de kaassoufflé’s erop en verdeel hierover zoetzure ui en groene pesto.

Serveer de broodjes kaassoufflé hierna direct.

Baguette kaassoufflé met tomatensaus en pesto

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze broodje kaassoufflé met tomatensaus en pesto

Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Snipper de ui en snijd of pers het teentje knoflook fijn.
2
Stap 2
Verwarm olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook tot de ui glazig is. Voeg dan de tomatenblokjes en balsamicoazijn toe en laat minimaal 10 minuten zacht pruttelen totdat het meest water verdampt is. Breng dan op smaak met peper en zout.
3
Stap 3
Bereid in de tussentijd de kaassouffles volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4
Stap 4
Snijd de baguettes elk in 2 stukken en halveer vervolgens de stukken in de lengte.
5
Stap 5
Besmeer de onderkanten met de tomatensaus. Leg er de kaassouffles op en verdeel hier de zoetzure ui en pesto naar smaak overheen. Serveer meteen.
Bekijk ook andere recepten
Broodje kaassoufflé met tomatensaus en pesto
Crispy rijstsalade met kip en avocado
Kabeljauw met mosterdsaus en prei
Caprese salade met gekarameliseerde perzik

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op