Brownie recept – de allerlekkerste smeuïge brownies
Bewaren
Er gaat niets boven een smeuïge brownie. Het chocoladebommetje zonder poespas blijft mijn favoriet. Als ik uiteten ga check ik altijd of er tussen de toetjes een brownie of chocoladecakeje op de kaart staat. Ik ben vaak licht teleurgesteld als dat niet zo blijkt te zijn. Al zijn er natuurlijk ook vele andere lekkere toetjes.
Perfecte smeuïge brownies
Dit brownie recept is mijn ultieme favoriet voor smeuïge brownies. Ik denk dat dit het recept is dat ik het meest getest heb voor ik het publiceerde in mijn eerste Kookboek Snelle klassiekers met een twist. Het moest geen chocoladecakeje worden, maar een zachte smeuïge brownie. Ik kan je zeggen, dat is gelukt!
En daarom deel ik het recept nu 6 jaar later ook graag hier op de site. Zodat iedereen ermee aan de slag kan, en er van kan genieten. Tip: vanaf nu kun je de recepten hier op de website opslaan in je persoonlijke account. Klik op het hartje bovenaan het recept om het op te slaan.
–> Mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist is niet meer verkrijgbaar, maar wel mijn nieuwste kookboek Makkelijk & Snel. Klik hier voor alle informatie.
Tips brownies bakken
Brownies zijn versgebakken het lekkerste. Wil je ze toch bewaren? Zet ze dan in de koelkast. Laat de brownies voor het serveren langzaam op kamertemperatuur komen en piep ze een minuut op in de magnetron op 600 watt. Zo worden zeweer lekker smeuïg.
Variëren met brownie recepten
Met brownies kun je heel goed variëren. Dit kan bijvoorbeeld door het toevoegen van extra ingrediënten in het beslag. Deze tips of toevoegingen geven de brownies bijvoorbeeld een lekkere twist:
- Meng 100 gram gehakte ongebrande noten door het beslag.
- Meng 50 gram frambozen en 50 gram gehakte witte chocolade door het beslag.
- Meng 75 gram karamelfudge in blokjes door het beslag.
Ook heb heb ik met dit brownierecept als basis al meerdere brownie-recepten hier op de blog gepubliceerd. De brownies met pretzels zijn mijn favoriet, maar de anderen zijn ook super lekker!
Ingrediënten
Extra benodigd
- vierkante brownievorm van 21 x 21 cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze brownie recept – de allerlekkerste smeuïge brownies
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de brownievorm met bakpapier.Stap 2
Smelt in een steelpan op laag vuur de chocolade met de roomboter. Roer goed door en haal de pan van het vuur zodat het mengsel kan afkoelen tot kamertemperatuur.Stap 3
Klop de eieren met de kristalsuiker, vanillesuiker en het zout schuimig. Roer het afgekoelde chocolademengsel erdoor.Stap 4
Spatel het zelfrijzend bakmeel en cacaopoeder door het beslag.Stap 5
Verdeel het beslag over de brownievorm en bak de brownie 40 35 minuten in de oven. Het beslag is dan nog smeuïg, maar dat is juist goed.Stap 6
Laat de brownie in 2 uur volledig afkoelen in de brownievorm en snijd hem in stukken.Brownies zijn versgebakken het lekkerste. Wil je ze toch bewaren? Zet ze dan in de koelkast. Laat de brownies voor het serveren langzaam op kamertemperatuur komen en piep ze een minuut op in de magnetron op 600 watt. Zo worden ze weer lekker smeuïg.
Ingrediënten
Extra benodigd
- vierkante brownievorm van 21 x 21 cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze brownie recept – de allerlekkerste smeuïge brownies
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de brownievorm met bakpapier.Stap 2
Smelt in een steelpan op laag vuur de chocolade met de roomboter. Roer goed door en haal de pan van het vuur zodat het mengsel kan afkoelen tot kamertemperatuur.Stap 3
Klop de eieren met de kristalsuiker, vanillesuiker en het zout schuimig. Roer het afgekoelde chocolademengsel erdoor.Stap 4
Spatel het zelfrijzend bakmeel en cacaopoeder door het beslag.Stap 5
Verdeel het beslag over de brownievorm en bak de brownie 40 35 minuten in de oven. Het beslag is dan nog smeuïg, maar dat is juist goed.Stap 6
Laat de brownie in 2 uur volledig afkoelen in de brownievorm en snijd hem in stukken.Brownies zijn versgebakken het lekkerste. Wil je ze toch bewaren? Zet ze dan in de koelkast. Laat de brownies voor het serveren langzaam op kamertemperatuur komen en piep ze een minuut op in de magnetron op 600 watt. Zo worden ze weer lekker smeuïg.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
2 reacties
jan
geweldig recept heerlijke brownies(◠‿◕)(づ。◕‿‿◕。)づ
Rianne
Goed gelukt! En ze smaken heerlijk!! Dacht eerst ze zijn niet goed gaar, maar ik moet wat geduld hebben tot ze zijn afgekoeld.