Brownies met chocolate chips
Bewaren
Yum, brownies met chocolate chips. Ik weet het, het is de tijd van zoetigheid voor Sinterklaas. Maar ik ben ook nog jarig vandaag, en volgens traditie deel ik dan een lekker zoet recept hier op de website. Vandaag geen taart, maar heerlijke brownies. Omdat brownies mijn allerlievelings zijn, en omdat het ook lekker is om hiermee te variëren.
Brownie recept
Brownies dus. Mijn allerlievelings. Je mag me wakker maken voor de perfecte brownie. Niet voor een klef chocolade cakeje, maar wel voor een lekkere smeuïge brownie. Zo eentje met een knapperig bovenlaagje, een zachte binnenkant en een intense chocoladesmaak waar je geen genoeg van krijgt.
Op de website zijn dan ook al meerdere brownie recepten te vinden. Mijn favoriete brownie recepten zijn (naast de ‘gewone brownie‘) deze recepten:
- Brownies met salted caramel en pretzels
- Brownies met kinderbueno
- Sinterklaas brownies (perfect voor deze tijd van het jaar)
Chocolate chips
En de brownies met chocolate chips horen ook zeker in dit rijtje thuis. Een makkelijke toevoeging, maar écht hemels. Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgebreide recept zodat je ook aan de bak kunt.
Brownies met chocolate chips
Het is eenvoudig om de brownies met chocolate chips te maken. In feite zijn het gewone brownies, met als extraatje grove stukken chocolate chips in het beslag.
Smelt de chocolade en roomboter in een pannetje en laat dit vervolgens even afkoelen tot kamertemperatuur.
Brownies met cacao
Klop eieren met suiker en zout schuimig en roer hier het chocolademengsel door. Meng hierna het zelfrijzend bakmeel en cacaopoeder door het beslag ,samen met de helft van de stukken chocolate chip cookies.
Dit mengsel bakken we 20 minuten in oven, hierna voegen we de overige chocolade chip cookies toe. Bak nog even mee.
Als brownies uit de oven komen zijn ze nog smeuïg en zacht, dat hoort zo en is het echt aller lekkerste. Laat de brownie in 2 uur nog even afkoelen op het aanrecht en snijd het hierna in stukken.
Brownie bewaren
Tip: bewaar brownies niet in de koelkast, maar op kamertemperatuur, zo blijven ze het lekkerste.
De allerlekkerste brownies recept
Voor deze allerlekkerste brownies mag je me wakker maken. De chocolate chips maken het een extra feestje. Perfect voor je verjaardag, óf gewoon met een lekker kopje thee als tussendoortje. Yum.
Ingrediënten
Extra benodigd
- vierkante brownievorm van 21 x 21 cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze brownies met chocolate chips
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de brownievorm met bakpapier.Stap 2
Smelt in een steelpan op laag vuur de chocolade met de roomboter. Roer goed door en haal de pan van het vuur zodat het mengsel kan afkoelen tot kamertemperatuur.Stap 3
Klop de eieren met de kristalsuiker, vanillesuiker en het zout schuimig. Roer het afgekoelde chocolademengsel erdoor.Stap 4
Spatel het zelfrijzend bakmeel en cacaopoeder door het beslag. Roer ½ van de stukken chocolate chip cookies door het beslag.Stap 5
Verdeel het beslag over de brownievorm en bak de brownie 20 minuten in de oven. Verdeel hierna de overige chocolate chip cookies over de brownie en druk het er eventueel een beetje in. Verwarm de brownie hierna nog 15 minuten.Stap 6
Laat de brownie in 2 uur volledig afkoelen in de brownievorm en snijd hem in stukken.Ingrediënten
Extra benodigd
- vierkante brownievorm van 21 x 21 cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze brownies met chocolate chips
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de brownievorm met bakpapier.Stap 2
Smelt in een steelpan op laag vuur de chocolade met de roomboter. Roer goed door en haal de pan van het vuur zodat het mengsel kan afkoelen tot kamertemperatuur.Stap 3
Klop de eieren met de kristalsuiker, vanillesuiker en het zout schuimig. Roer het afgekoelde chocolademengsel erdoor.Stap 4
Spatel het zelfrijzend bakmeel en cacaopoeder door het beslag. Roer ½ van de stukken chocolate chip cookies door het beslag.Stap 5
Verdeel het beslag over de brownievorm en bak de brownie 20 minuten in de oven. Verdeel hierna de overige chocolate chip cookies over de brownie en druk het er eventueel een beetje in. Verwarm de brownie hierna nog 15 minuten.Stap 6
Laat de brownie in 2 uur volledig afkoelen in de brownievorm en snijd hem in stukken.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.