Ga naar de inhoud

Brownies met salted karamel en pretzels

Zoet en zout zijn een combi made in heaven. In deze brownies komen zoet en zout perfect samen. Daarom zijn dit de aller lekkerste brownies, ever! Brownies met salted karamel en pretzels. Vandaag geen rood zoetsappig recept op Valentijnsdag. Maar gewoon de aller lekkerste brownies. Van mij, voor jou. Het...
20 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Brownies met salted karamel en pretzels

Zoet en zout zijn een combi made in heaven. In deze brownies komen zoet en zout perfect samen. Daarom zijn dit de aller lekkerste brownies, ever! Brownies met salted karamel en pretzels.

Vandaag geen rood zoetsappig recept op Valentijnsdag. Maar gewoon de aller lekkerste brownies. Van mij, voor jou. Het enige wat je zelf hoeft te doen is ze nog even te bakken 😉

Brownies met salted karamel en pretzels

Brownies met salted karamel en pretzels

Aangezien liefde door de maag gaat leek het mij daarom een goed idee om op Valantijnsdag een mega lekker recept te publiceren. En wat vind ik mega lekker? Brownies.

Ik ben gek op brownies. Voor een goede brownie mag je me dan ook serieus wakker maken. Een goede brownie is zacht en smeuiig. En het liefst is hij nog een klein beetje warm.

Dus ik zou zeggen, ga vandaag of dit weekend aan de bak! Voor je liefje, familie of collega’s. Maar vooral voor jezelf.

Pure chocolade, dulce de leche, grof zout en zoute pretzels. Ze zijn hemels!
Alsof er een engeltje over tong piest… 😉

In dit artikel lees je meer over hoe je dulce de leche klaarmaakt.

Brownies met salted karamel en pretzels

Brownies met salted karamel en pretzels

Ingrediënten

stuks
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze brownies met salted karamel en pretzels

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de bakvorm in.
2
Stap 2
Doe de chocolade met boter in een pannetje en laat dit op zacht vuur smelten. Zet het vuur hierna uit zodat het mengsel kan afkoelen.
3
Stap 3
Klop met een mixer de eieren met suiker en een snuf keukenzout op. Roer hierna het chocolademengsel door het beslag. Roer hierna de bloem met de bakpoeder en cacoapoeder door het beslag.
4
Stap 4
Roer 2/3 van de pretzels door het browniebeslag.
5
Stap 5
Verdeel het browniebeslag over de vorm.
6
Stap 6
Roer de dulce de leche los (verwarm eventueel even kort) en roer het grove zout er doorheen. Verdeel de dulce de leche in kleine hoopjes over het brownie beslag. Verdeel tot slot de overige pretzels over het beslag.
7
Stap 7
Bak de brownies in 35-40 minuten in de oven.
8
Stap 8
Als de brownies uit de oven komen zijn ze nog zacht. Laat de brownies buiten de oven 2 uur afkoelen voor je het in stukken snijdt. Het resultaat zijn perfect smeuïge brownies met salted caramel en zoute pretzels.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Sinterklaas Eton Mess Plank
Brownies met chocolate chips
Speculaasmuffins met mandarijn-icing en strooigoed
Sinterklaas recepten kwarktaart met chocolade kruidnoten

3 reacties

Inge Rook

Hoi Brenda Misschien kijk ik er over heen, maar wat voor formaat bakvorm gebruik je voor 1 x het recept en wat voor formaat zou je gebruiken wanneer je het dubbele recept zou gebruiken? Groeten Inge

Laat een bericht achter

Janna

Hoi Brenda, de link naar 'klik hier voor de bereiding hiervan' werkt niet! Wil je daar even naar kijken? Alvast bedankt! Groetjes, Janna

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Dank je Janna, heb het nu erboven toegevoegd. Boven de onderste foto

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op