Bruschetta met ui, champignons en truffel

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inBruschetta met ui, champignons en truffel
Bewaren
De ideale starter bij het kerstdiner: bruschetta met ui, champignons en truffel. Krokante toast met zachtgegaarde ui, champignons en truffelmayonaise. Echt, een hemels gerecht!

Kerst voorgerecht
Oh dit is ons nieuwe favoriete kerstvoorgerecht! We kunnen deze heerlijk aardse combinatie van smaken nóg proeven, ook twee weken na het fotograferen. Wat een heerlijkheid is dit en bovendien is deze bruschetta een ideale starter voor het kerstdiner. Boordevol smaak, je kunt het ook zien als geconcentreerde uiensoep op toast. Echt te lekker.
Ons favoriete onderdeel van dit gerecht? Dat is de knapperige toast in combinatie met de aardse truffel en de zachtzoete ui en champignons. Alles dus! Een must try deze feestdagen.
Scroll naar beneden voor de uitgewerkte receptkaart. Daar zie je wat je nodig hebt en hoe je dit gerecht bereidt.
Bruschetta met ui, champignons en truffel
Ik ben gek op bruschetta. Lekker met tomaat en basilicum (de klassieker!), prosciutto, vijgen en geitenkaas of brie met peer en serranoham. Deze feestelijke variant, de bruschetta met ui, champignon en truffel, is écht een showstopper. Voor kerst maak ik dit jaar dus graag deze luxe versie, die perfect is als voorgerecht of amuse. De krokante toast is de ideale basis voor de zachtgegaarde ui en champignons, en de truffelmayonaise maakt het af. Zo lekker!

Makkelijk en lekker: perfect vegetarisch voorgerecht voor kerst
Dit voorgerecht is makkelijk te maken, maar ziet eruit alsof je je hebt uitgesloofd in de keuken. Extra handig: je kunt de topping alvast voorbereiden. Zo hoef je vlak voor het serveren alleen nog de toast te roosteren en alles samen te stellen. Het resultaat? Een superlekker gerechtje dat iedereen aan tafel verrast.
Bruschetta met ui maken
Ga voor stevig brood, zoals zuurdesem of ciabatta, zodat de toast lekker knapperig blijft. Snijd het brood in stukken en besprenkel ze met olijfolie. Vervolgens wrijf je een half teentje knoflook over het brood. Rooster de sneetjes in de oven of bak ze in een pan voor zo’n 5 tot 10 minuten, tot ze goudbruin en krokant zijn.
Snijd ondertussen de uien in dikke ringen, scheur de shiitake in stukken en snijd de kastanjechampignons in plakken. Smelt de boter in een grote koekenpan of hapjespan en bak de uien in 10-15 minuten zacht en goudbruin. Voeg de shiitake en champignons toe en bak nog eens 10 minuten mee, tot het meeste vocht is verdampt.
Voeg de suiker, balsamicocrema en tijmblaadjes dan toe en laat alles op laag vuur karamelliseren. Roer vlak voor het serveren een lepel mosterd door de groenten voor extra smaak.
Besmeer de geroosterde toast met truffelmayonaise en verdeel het ui- en champignonmengsel eroverheen. Garneer met Parmezaanse kaasvlokken en verse tijm. Serveer de bruschetta meteen en geniet van deze smaakvolle, feestelijke starter!

Meer lekkere kerstrecepten
Zo tegen het einde van het jaar zijn we allemaal op zoek naar lekkere kerst recepten. Als er één moment in het jaar is waarop we lekker los kunnen met koken en eten dan is het wel met de kerstdagen. Met de feestdagen wordt er flink uitgepakt!
Je wilt je familie en vrienden natuurlijk graag iets bijzonders voorschotelen. Daarom vind je op deze pagina een overzicht van alle kerstrecepten. Van lekkers om te maken met kids, of iets voor bij de koffie met een kersttintje, tot voorgerechten, hoofdgerechten en kersttoetjes. Het laatste mag natuurlijk ook niet ontbreken. De recepten voor de feestdagen op brendakookt.nl zijn niet ingewikkeld, maar juist toegankelijk en makkelijk om te maken. Met de aanwijzingen en tips die ik geef is het echt niet moeilijk om een uitgebreid kerstdiner te serveren.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze bruschetta met ui, champignons en truffel
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Snijd het brood in dikke plakken. Verdeel de plakken over de bakplaat en verdeel de olijfolie eroverheen. Halveer het teentje knoflook en wrijf met de snijkant over de ciabattaplakken. Breng de toast op smaak met zout en rooster de toast vervolgens in 5 – 10 minuten goudbruin en gaar.Stap 3
Snijd vervolgens de uien in dikke ringen. Scheur de shiitake in stukken en snijd de kastanjechampignons in plakken.Stap 4
Verwarm de boter in een grote koekenpan of hapjespan en bak hierin in 10 – 15 minuten de ui goudbruin en zacht. Voeg dan de shiitake en champignons toe en bak ongeveer 10 minuten mee totdat het meeste vocht verdampt is.Stap 5
Voeg dan de suiker, balsamicocrema en de blaadjes van de tijm toe en laat op zacht vuur karamelliseren. Roer vlak voor het serveren de mosterd door de groenten.Stap 6
Besmeer de toast met de (truffel)mayonaise.Stap 7
Verdeel de champignons en ui over de ciabattaplakken en garneer de toast met Parmezaanse kaasvlokken en verse tijm. Serveer meteen.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze bruschetta met ui, champignons en truffel
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Snijd het brood in dikke plakken. Verdeel de plakken over de bakplaat en verdeel de olijfolie eroverheen. Halveer het teentje knoflook en wrijf met de snijkant over de ciabattaplakken. Breng de toast op smaak met zout en rooster de toast vervolgens in 5 – 10 minuten goudbruin en gaar.Stap 3
Snijd vervolgens de uien in dikke ringen. Scheur de shiitake in stukken en snijd de kastanjechampignons in plakken.Stap 4
Verwarm de boter in een grote koekenpan of hapjespan en bak hierin in 10 – 15 minuten de ui goudbruin en zacht. Voeg dan de shiitake en champignons toe en bak ongeveer 10 minuten mee totdat het meeste vocht verdampt is.Stap 5
Voeg dan de suiker, balsamicocrema en de blaadjes van de tijm toe en laat op zacht vuur karamelliseren. Roer vlak voor het serveren de mosterd door de groenten.Stap 6
Besmeer de toast met de (truffel)mayonaise.Stap 7
Verdeel de champignons en ui over de ciabattaplakken en garneer de toast met Parmezaanse kaasvlokken en verse tijm. Serveer meteen.Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in