Ga naar de inhoud

Burrata met tomaat en chimichurri-dressing

Een lekkere zomerse salade van burrata met tomaat en chimichurri-dressing. Lekker als bijgerecht bij bijvoorbeeld een barbecue.

20 minuten Bereidingstijd
Burrata met tomaat en chimichurridressing

Burrata met tomaat en chimichurri-dressing

Een lekker zomers gerechtje ideaal bij bijvoorbeeld de barbecue of als hapje. Een salade van burrata met tomaat en chimichurri-dressing. Lekker met getoast stokbrood. Zet jij hem ook op tafel?

Burrata met tomaat en chimichurridressing

Zomerse hapjes

Ik ben gek op zomerse gerechten zoals deze. Borrelhapjes die je ook als voorgerecht of bijgerecht kunt serveren. Vol met zomerse smaken en texturen.

Bij dit gerecht gaan we voor getoast stokbrood, frisse tomaatjes, romige burrata en chimichurri-dressing met pit. Dat maakt een heerlijke combinatie bij de borrel of bijvoorbeeld de barbecue.

Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept van de burrata met tomaat en chimichurri-dressing.

Burrata met tomaat en chimichurridressing

Burrata met tomaat en chimichurri-dressing

Het is heerlijk om deze salade van burrata met tomaat te serveren met gegrild stokbrood. Dus daar ga je eerst mee aan de slag. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bestrijk het stokbrood met olijfolie en rooster het in 12 minuten goudbruin in de oven.

Voor de chimichurri-dressing is het belangrijk dat de ingredienten zo fijn mogelijk worden gehakt, je kunt hiervoor het beste een keukenmachine of staafmixer gebruiken.

Om de salade op te maken verdeel je eerst het stokbrood over een bord. Verdeel hierover gehalveerde tomaatjes met daarop de burrata, snijd de burrata eventueel alvast open. 

Besprenkel de salade met de chimichurri-dressing en garneer met verse oregano.

Chimichurridressing

De overige chimichurri-dressing bewaar je in een afgesloten potje, in de koelkast. Zo kun je het tot 5 dagen goed bewaren. Lekker bij vlees (zoals deze biefstuksalade) of gegrilde groenten (zoals gegrilde bloemkool).

Burrata met tomaat en chimichurridressing

Ingrediënten

personen

Voor de salade

Voor de dressing

Extra benodigd

  • Keukenmachine of staafmixer
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze burrata met tomaat en chimichurri-dressing

Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bestrijk het stokbrood met olijfolie en rooster het in 12 minuten goudbruin in de oven.
2
Stap 2
Meng alle ingrediënten voor de dressing in een keukenmachine of met een staafmixer.
3
Stap 3
Verdeel het stokbrood over een bord. Verdeel hierover de gehalveerde tomaatjes met daarop de burrata, snijd de burrata eventueel alvast open.
4
Stap 4
Besprenkel de salade met de dressing, garneer met verse oregano en breng op smaak met zout en peper.
Bekijk ook andere recepten
Burrata met tomaat en chimichurridressing
Griekse orzo salade met feta en olijven
Camping-pannenkoek
Geroosterde zoeteaardappel met burrata en pestodressing

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op