Caesar salade met krokante kip-Parmezaan

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inCaesar salade met krokante kip-Parmezaan
Bewaren
Dit is de ideale zomermaaltijd wat mij betreft. Een Ceasar salad met een twist. Ik voeg namelijk de viral kip Parmezaan toe. Oftewel Caesar salade met krokante kip-Parmezaan. Super lekker!
Caesar salade met krokante kip-Parmezaan is alles wat je wilt bij een zomermaaltijd. Een frisse salade met lekker veel smaak (en spek en kaas) met daarbij lekkere krokant gebakken kip.

Wat is een Caesar Salade?
Een van de lekkerste salades is wat mij betreft de Caesar Salad. Met spek en kaas, en lekkere frisse dressing. Niet voor niets staat deze salade bij menig restaurant op de kaart. Maar wist je dat je deze salade eenvoudig (en heel erg lekker) zelf kunt maken?
In de klassieke caesar salade zit romaine sla, knapperige croutons, Parmezaanse kaas, een eitje, gebakken spek, kipfilet, een romige Caesar dressing en vaak ook ansjovisfilets. Een recept voor de lekkerste klassieke caesar salad vind je hier.
Deze keer geef ik de Caesar Salad een twist. Zonder ansjovis, en zonder croutons. Maar met ontzettende lekkere krokante kip met Parmezaan korst. Dat maakt een heerlijke zomermaaltijd.
Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept van de salade.

Caesar salade met krokante kip-Parmezaan
Voor de Parmezaan kip mengen we panko met geraspte Parmezaan. De kip halveren we zodat hij wat dunner is, eventueel kun je hem ook plat slaan met bijvoorbeeld de achterkant van een koekenpan.
De kipfilet paneren we door het eerst door de bloem te halen, daarna door ei en vervolgens bedekken we het met het panko-mengsel.
De Parmezaan kip bakken we goudbruin in de Airfryer of in een koekenpan met boter of olie.
Voor de salade bakken we ontbijtspek krokant en roosteren we de pijnboompitjes. Ook koken we eieren.
Voor de dressing pureren we mayonaise met knoflook, citroensap, Worcestershire sauce, mosterd, kappertjes, peper en Parmezaan. Dit maakt een hele lekkere rijke Caesar-dressing.
En een grote kom maken we de salade op: grof gesneden Romeinse sla met de dressing. Leg hier stukken spek bij, partjes gekookt ei en snippers Parmezaan. Maak af met de in repen gesneden Kip Parmezaan.

Ingrediënten
Voor de kip-Parmezaan
Overige ingredienten
Voor de snelle Caesar-dressing
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze caesar salade met krokante kip-parmezaan
Stap 1
Meng de panko met geraspte Parmezaan.Stap 2
Halveer de kip zodat ze dunner zijn. Breng op smaak met zout en peper. Haal de kipfilets door de bloem. En daarna door het ei en bedek het vervolgens met het panko-Parmezaan mengsel.
Stap 3
Bak de kip goudbruin en gaar in de Airfryer (2x 5 minuten op 180 graden) of in een pan met olie of boter.Stap 4
Rooster in een andere droge koekenpan de pijnboompitjes goudbruin. Zet de pijnboompitjes hierna weg en bak het ontbijtspek krokant in deze pan, zonder boter of olie.Stap 5
Kook de eieren in een pan met water gaar.Stap 6
Maak de caesar-dressing door de ingrediënten met de staafmixer te pureren.Stap 7
Meng in een kom de salade: de grof gesneden romaine sla met een lepel van de dressing, stukken spek, partjes ei en snippers Parmezaan.
Stap 8
Verdeel de salade over de borden. Snijd de kip in repen en leg dit op de borden met salade.
Stap 9
Bewaar de overige dressing in een afgesloten pot, in de koelkast. Zo kun je het tot 5 dagen bewaren.Ingrediënten
Voor de kip-Parmezaan
Overige ingredienten
Voor de snelle Caesar-dressing
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze caesar salade met krokante kip-parmezaan
Stap 1
Meng de panko met geraspte Parmezaan.Stap 2
Halveer de kip zodat ze dunner zijn. Breng op smaak met zout en peper. Haal de kipfilets door de bloem. En daarna door het ei en bedek het vervolgens met het panko-Parmezaan mengsel.
Stap 3
Bak de kip goudbruin en gaar in de Airfryer (2x 5 minuten op 180 graden) of in een pan met olie of boter.Stap 4
Rooster in een andere droge koekenpan de pijnboompitjes goudbruin. Zet de pijnboompitjes hierna weg en bak het ontbijtspek krokant in deze pan, zonder boter of olie.Stap 5
Kook de eieren in een pan met water gaar.Stap 6
Maak de caesar-dressing door de ingrediënten met de staafmixer te pureren.Stap 7
Meng in een kom de salade: de grof gesneden romaine sla met een lepel van de dressing, stukken spek, partjes ei en snippers Parmezaan.
Stap 8
Verdeel de salade over de borden. Snijd de kip in repen en leg dit op de borden met salade.
Stap 9
Bewaar de overige dressing in een afgesloten pot, in de koelkast. Zo kun je het tot 5 dagen bewaren.Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in