Ga naar de inhoud

Caprese pastasalade

Heerlijke maaltijdsalade met pasta. Caprese pastasalade met pesto, tomaatjes en mozzarella. Een klassieker, die altijd lekker is.

25 minuten Bereidingstijd
Delen op
Caprese pastasalade

Caprese pastasalade

Als er een gerecht is dat in de zomermaanden wat mij betreft altijd goed is, dan is het wel pastasalade. Deze caprese pastasalade is er eentje die altijd in de smaak valt. Tijd om deze ook op de website te delen zodat jullie er deze zomer allemaal mee aan de slag kunnen.

Caprese pastasalade

Snelle maaltijdsalades doen het altijd goed in de zomer. Ideaal als je niet zoveel tijd of zin hebt om te koken. Of wanneer je trek hebt in een koele maaltijd in verband met de warmte.

Pastasalade caprese

Deze caprese pastasalade is mijn altijd-goed recept als we met een grote groep eten, maar ook als we met mooi weer bij het strandje eten. Het is gemakkelijk om te maken, gemakkelijk om mee te nemen, en gemakkelijk aan te passen aan de wensen van ieder gezinslid 😉

En extra leuk: dit is een van de recepten uit Brenda Kookt Zomermagazine. Het magazine boordevol recepten voor een heerlijke zomer, met meer dan 130 recepten! Hij is zo mooi geworden, het magazine is nu verkrijgbaar in het tijdschriftenschap. Klik hier voor meer informatie.

Caprese pastasalade

Caprese pastasalade

Pastasalade is koude of afgekoelde pasta. Ideaal als makkelijke zomermaaltijd of lunch. Je kunt het ook serveren als bijgerecht bij een barbecue.

Voor de caprese pastasalade mogen groene pesto, cherry tomaatjes en mozzarella niet ontbreken. Ook voeg ik geroosterde pijnboompitjes toe, samen met rucola en (optioneel) een beetje verse basilicum. Echt ontzettend lekker, en simpeler kan ik dit recept niet maken.

Pastasalade bewaren

Je kunt de pastasalade een dag in de koelkast bewaren. Langer kan ook, maar voeg dan last-minute de rucola en verse basilicum toe. Anders wordt dat te zompig, en dat is niet lekker.

Caprese pastasalade

Salade met pasta

Pastasalade is het perfecte gerecht voor zomerse dagen, wanneer je op zoek bent naar iets lichts en verfrissends. De caprese pastasalade is geïnspireerd door de klassieke Italiaanse caprese salade, en minstens net zo lekker.

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze caprese pastasalade

Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en laat het even afkoelen.
2
Stap 2
Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitjes goudbruin.
3
Stap 3
Meng de gekookte pasta met de pesto en breng op smaak met zout en peper.
4
Stap 4
Meng de pasta met de rucola, tomaatjes, verse basilicum en mozzarella.
5
Stap 5
Verdeel tot slot de geroosterde pijnbompitjes door de salade.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Grazing table Beemster kaas
Tarte tartin van sjalot en wortel
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op