Ga naar de inhoud

Carpaccio wraptaart

Lekker brunchrecept, dat is deze carpaccio wraptaart. Opgesaptelde wraps belegd met carpaccio. Lekker als weekendrecept of bij de paasbrunch bijvoorbeeld!
20 minuten Bereidingstijd
Delen op
Carpaccio wraptaart

Carpaccio wraptaart

Carpaccio, maar dan anders. We gaan vandaag voor een carpaccio wraptaart. Opgestapelde wraps, belegd met alles wat je normaal gesproken op je bordje hebt liggen als je een klassieke carpaccio hebt besteld.

De wraptaart is een heerlijk lunch of brunchrecept (het is nog wat vroeg, maar zeker een heerlijke tip voor de paasbrunch!). Of serveer het als makkelijke avondmaaltijd, in het weekend bijvoorbeeld. Echt smullen!

Een broodje carpaccio is een beetje standaard inmiddels. Toch bestel ik het zeer regelmatig, want het is ook (bijna) altijd goed. En toch altijd weer een beetje anders. De ene keer met groene pesto, de andere keer met truffelmayonaise bijvoorbeeld.

Carpaccio wraptaart

Carpaccio wraptaart

Voor een nieuwjaarsborrel met vrienden (dat is alweer een tijdje geleden) namen we allemaal een soort brunchgerechtje mee. Iedereen houdt van carpaccio dus ben ik gegaan voor deze carpaccio wraptaart. Een leuke en lekkere manier om een broodje carpaccio op een andere manier te serveren. En ideaal als je bijvoorbeeld met een groep(je) bent. Zo kun je allemaal een puntje proeven.

Het was een groot succes! En ik ben blij dat ik de wraptaart ook even snel op de foto heb gezet voor we weggingen, want nu kan ik het recept ook met jullie delen.

Carpaccio wraptaart dus. In dit geval heb ik hem gemaakt met truffelmayonaise, dat is op dit moment mijn favoriet. Maar als je liever groene pesto eet in combinatie met carpaccio kun je de truffelmayonaise hier ook door vervangen.

Carpaccio wraptaart

Carpaccio wraptaart maken

Het is heel eenvoudig om de carpaccio wraptaart te maken, binnen 15 minuten kun je hem op tafel hebben staan. We gebruiken 4 wraps, zo groot of klein als jij wilt,. In dit geval waren we met 8 personen en heb ik de medium wraps gebruikt, voor 4 personen zou ik bijvoorbeeld de small wraps gebruiken.

Bestrijk de wraps met een laagje truffelmayonaise. Verdeel hierover een plukje rucola met daarop de plakjes carpaccio-vlees. Daaroverheen verdelen we nog wat rucola en de andere toppings. Stukjes zongedroogde tomaat, kappertjes, oude kaassnippers en geroosterde pijnboompitjes.

Stapel de belegde wraps op een bord op elkaar. Verdeel over de bovenkant van de carpaccio wraptaart eventueel nog wat extra’s toppings, plus wat trufffelmayonaise.

Gek uit de wraptaart afgedekt met huishoudfolie in de koelkast een paar uur bewaren. Of serveer het meteen.

Scroll naar beneden in dit artikel voor de receptkaart met het volledige uitgeschreven recept met daarbij de hoeveelheden.

Carpaccio wraptaart

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze carpaccio wraptaart

Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin.
2
Stap 2
Besmeer de bovenkant van de wraps met truffelmayonaise. Verdeel hierover de plakjes carpaccio, wat rucola, stukjes zongedroogde tomaat, kappertjes, snippers kaas en pijnboompitjes.
3
Stap 3
Leg de wraps op elkaar zodat de wraptaart ontstaat. Verdeel tot slot eventueel nog wat extra van de truffelmayonaise over de wraptaart.
Bekijk ook andere recepten
Goulash
Kip met speculaaskruiden en rijst
Parelcouscous met pompoen en rode biet
Kruidnotenpancakes met speculaas-icing

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op