Ga naar de inhoud

Vitello tonnato wraptaart

Lekker brunchrecept, dat is deze vittello tonnato wraptaart. Opgesaptelde wraps belegd met vitello tonnato. Lekker voor bij de paasbrunch bijvoorbeeld.
20 minuten Bereidingstijd
Delen op
Vitello Tonnato wraptaart

Vitello tonnato wraptaart

De komende week gaan we hier op de website heerlijke recepten delen voor de paasdagen. Deze vitello tonnato wraptaart is een topper die wat mij betreft niet mag ontbreken. Het is weer eens wat anders dan een salade of een broodje. Deze keer dus belegde wraps met tonijn, opgestapeld tot taart. De vitello tonnato wraptaart. Dat wordt smullen!

Vitello Tonnato wraptaart

Wraptaart met een twist

Nadat ik met een borrel met vrienden de carpaccio wraptaart had gemaakt plande ik een kookdag met mijn vriendin Jorien. Tijdens kookdagen helpt zij mij vaak in de keuken zodat ik me bezig kan houden met de foodstyling en het fotograferen van de gerechten. Dat werkt heel fijn zo samen.

Jorien kwam op het idee om in plaats van de carpaccio wraptaart een combinatie te maken die geĆÆnspireerd is op vitello tonnato. We zijn ermee aan de slag gegaan, met succes. De vitello tonnato wraptaart bleek een heerlijk recept voor de paasbrunch.

Tip: het is ook leuk om de carpaccio wraptaart en vitello tonnato wraptaart allebei te maken en te serveren bij de paasbrunch. Zo kunnen de gasten kiezen wat ze lekker vinden, of van allebei een puntje nemen.

Vitello Tonnato wraptaart

Wat is vitello tonnato?

Vitello tonnato, dat is pas een smaakvol feestje op je bord! Deze Italiaanse klassieker bestaat uit twee componenten: dun gesneden plakjes kalfsvlees en tonijnmayonaise. Ik gebruik fricandeau voor het kalfsvlees en maak uiteraard mijn eigen tonijnmayonaise. Dat doe ik door tonijn te mengen met mayonaise, kappertjes, ansjovis en citroensap. Roeren maar! Die saus, romig en een beetje zoutig, is als een kers op de taart. Zo lekker!

Vitello Tonnato wraptaart

De vitello tonnato wraptaart bestaat dus uit wraps die zijn belegd met alle ingrediƫnten die je normaal gesproken bij vitello tonnato op je bord krijgt. Een lekkere tonijnmayonaise met fricandeau, rucola, kappertjes en zongedroogde tomaatjes. Ook vind ik het lekker om hier geroosterde pijnboompitjes aan toe te voegen.

In dit geval gebruiken 4 wraps voor de wraptaart, zo groot of klein als jij wilt. In dit geval heb ik small wraps gebruikt, zo kun je met 4-6 personen een puntje van de wraptaart proeven. Ben je met bijvoorbeeld 8 personen? Dan zou ik voor medium wraps gaan.

Wraptaart met tonijn

De wraptaart is erg eenvoudig om te maken, binnen 15 minuten ben je klaar. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin. Bereid de tonijnmayonaise door kwark, mayonaise, citroensap en wat van de tonijn met elkaar te mengen. Dit kan bijvoorbeeld ook goed met de staafmixer zodat de tonijnsaus wat fijner wordt van structuur.

Bestrijk de wraps met een laagje van de tonijnmayonaise. Verdeel hierover wat plakjes van de fricandeau. Daaroverheen verdelen we rucola en de andere toppings. Stukjes zongedroogde tomaat, kappertjes en geroosterde pijnboompitjes.

Stapel de belegde wraps op een bord op elkaar. Verdeel over de bovenkant van de wraptaart eventueel nog wat extra’s toppings, plus wat extra tonijn.

Gek uit de wraptaart afgedekt met huishoudfolie in de koelkast een paar uur bewaren. Of serveer het meteen.

Vitello Tonnato wraptaart

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze vitello tonnato wraptaart

Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin.
2
Stap 2

Maak de tonijnsaus door de helft van het blikje tonijn samen met de kwark, mayonaise, citroensap en 3 zongedroogde tomaten te pureren. Breng op smaak met zout en peper.

3
Stap 3
Verdeel de tonijnsaus over de bovenkant van de wraps. Verdeel hierover de plakjes fricandeau, wat rucola, stukjes zongedroogde tomaat, wat extra tonijn, kappertjes en pijnboompitjes.
4
Stap 4
Leg de wraps op elkaar zodat de wraptaart ontstaat. Verdeel tot slot nog wat extra van de tonijnsaus over de wraptaart.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op