Cheesecake met aardbeien
Krijg je binnenkort een groep familie of vrienden te eten en ben je opzoek naar een lekker toetje? Zoek dan niet verder en maak deze yummy cheesecake. Ik dacht altijd dat een gebakken cheesecake niet mijn ding zou zijn. Waarom niet? Geen idee, het trok me gewoon niet zo aan. De substantie leek me gekCheesecake met aardbeien
Bewaren
Krijg je binnenkort een groep familie of vrienden te eten en ben je opzoek naar een lekker toetje? Zoek dan niet verder en maak deze yummy cheesecake.
Ik dacht altijd dat een gebakken cheesecake niet mijn ding zou zijn. Waarom niet? Geen idee, het trok me gewoon niet zo aan. De substantie leek me gek (gebakken roomkaas!), en het leek me mega machtig. Maar ik moet je zeggen als je eenmaal begint aan een cheesecake dan wil je niet meer stoppen. En je wilt niet anders meer.
Een collega nam met een lunch (ja serieus) een keer deze cheesecake naar recept van Donna Hay mee. Natuurlijk moest ik nu wel een stukje proeven. En ja, ik was meteen verkocht. Daarom heb ik dezelfde cheesecake thuis inmiddels ook al twee keer gemaakt. Met succes.
De substantie valt reuze mee. Lekker zacht juist. En het is een lekker fris dessert. En machtig. Ja ik kan niet bepaald zeggen dat het een licht toetje is. Maar reken er niet op dat je met gemak een stukje van de taart overhoudt. Want iedereen vindt het lekker en smult er van. Deze cheesecake gaat op. Hoe dan ook. Want hij is tƩ lekker.
Cheesecake met aardbeien
Bereidingstijd 30 minuten en minimaal 3 uur bak- en rusttijd
Ingrediƫnten
Voor de bodem:
- 35 gram amandelmeel (of gemalen amandelen)
- 95 gram bloem
- 50 gram basterdsuiker
- 90 gram koude boter, in stukjes
Voor de vulling:
- 330 gram zachte roomkaas
- 500 gram ricotta
- 4 eieren
- 365 gram basterdsuiker
- 1 eetlepel geraspte citroenschil
- 60 ml citroensap
- halve theelepel vanille extract
- 1,5 eetlepel maizena
- 1,5 eetlepel water
Voor de topping:
- verse aardbeien
- poedersuiker
Extra benodigd: een springvorm met een diameter van 20 tot 26 cm
Bereiding
Verwarm de oven voor op 150 Ā° C. Bekleed de springvorm met bakpapier.
Voor de bodem: Doe het amandelmeel, bloem, suiker en boter in een kom. Wrijf met de vingertoppen tot het mengsel grof gemalen kruimels zijn.
Verdeel de mix in de springvorm en druk het met je vingers aan. Strijk het glad met de achterkant van een lepel.
Bak de bodem 15 minuten in de oven, tot hij licht goudbruin is.
Voor de vulling: Mix de roomkaas met ricotta, eieren, suiker, vanille, citroenschil en -sap in een keukenmachine of met de mixer. Meng de maizena met water en voeg dit bij het roomkaas mengsel. Mix dit door tot een gladde massa ontstaat.
Vet de zijkanten van de springvorm in met een beetje boter en giet de vulling over de bodem. Tik voorzichtig tegen de taartvorm aan om eventuele luchtbellen te verwijderen.
Bak de cheesecake een uur in de oven. Schakel de oven hierna uit en laat de taart 1 uur in de oven staan, met de deur gesloten.
Laat de cheesecake hierna in de koelkast afkoelen.
Garneer de cheesecake voor het serveren met verse aardbeien en een beetje poedersuiker.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
1 reacties
renata
thank you for the wonderful, simple recipe, made it with success renata