Ga naar de inhoud

Chocolade flikken met pretzels en karamel

Een heerlijke combinatie van zoet met zout. Chocolade flikken met pretzels en karamel.
30 minuten Bereidingstijd
Delen op
Chocolade flikken met pretzels en karamel

Chocolade flikken met pretzels en karamel

Een super simpel recept van een ontzettend lekker snackkie. Deze chocolade flikken met pretzels en karamel vliegen van tafel. Een perfecte combinatie van zoet en zout.

Chocolade met noten, pretzels en karamel. Een hemelse combinatie!

Chocolade flikken met pretzels en karamel

Ik ben gek op van die snackrecepten die super simpel zijn. Waardoor je binnen no time kunt genieten van wat lekkers. Het liefst lekker fout, met chocolade bijvoorbeeld. Deze chocolade flikken zijn zo’n gevalletje van super simpel maar ook super lekker. Het enige nadeel is dat je even moest wachten tot ze zijn opgesteven voordat je ze kunt eten. Al maakt dat ze misschien ook wel extra lekker.

Chocolade flikken met pretzels en karamel

Ik had trek in een snelle snack. Beetje zoet, beetje zout. Zo houdt ik op dit moment bijvoorbeeld erg van de zoet/zoute popcorn. Het leek me leuk om met deze smaken iets lekkers te maken. Toen bedacht ik dat je dit in chocolade heel goed kwijt kunt. Het werden chocolade flikken met pretzels en karamel.

Ik ben in dit geval voor pure chocolade gegaan omdat de zoete karamel (of Dulce de leche) hier nog beter uitkomt. Door de pure chocolade (die dus niet zo zoet is) komt de zoete karamel nog beter tot zijn recht.

Ik combineer de chocolade en karamel in dit geval met zoute pretzels, pinda’s en pistachenootjes. Met daarbij wat grof zeezout om het af te maken. Yum!

Tip: bewaar de homemade chocolade flikken met pretzels en karamel in de koelkast.

Scroll naar beneden in dit artikel voor de receptkaart met het volledige uitgeschreven recept.

Chocolade flikken met pretzels en karamel

Snelle snack-recepten

Een snelle zoete snack, of tussendoortje. Ik ben er dus dol op! Ik vind het heerlijk om dat zelf te maken, want dan kun je er extra van genieten. Het is toch anders dan wanneer je een zak chocolade opentrekt.

Een paar andere toppers van de site zijn deze:

Tip in je account hier op de website kun je recepten opslaan zodat je ze er gemakkelijk weer bij pakt

Ingrediënten

stuks
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze chocolade flikken met pretzels en karamel

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Smelt de chocolade au bain-marie. Roer dit goed door zodat alle chocolade gesmolten is.
2
Stap 2
Beleg een bakplaat met bakpapier.
3
Stap 3
Verveel met een lepel of met een spuitzak de gesmolten chocolade op het bakpapier in ronde hoopjes. Schud even met de bakplaat zodat de chocolade uitloopt in mooie cirkels.
4
Stap 4
Verdeel hierna direct een beetje dulce de leche over de chocolade en druk hier de pretzels, en pinda’s zachtjes in. Bestrooi hierna met grof zeezout.
5
Stap 5
Laat de chocolade opstijven, eventueel in de koelkast. Haal de chocolade flikken hierna voorzichtig van het bakpapier.
6
Stap 6
Bewaar de chocolade flikken met pretzels en karamel in de koelkast.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Sinterklaas loempia's
Speculaasmuffins met mandarijn-icing en strooigoed
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Pizza met pistachepesto en ricotta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op