Chocolate chip cookies met kersen
Bewaren
We gaan koekjes bakken! En niet zomaar koekjes, maar we gaan voor mega lekkere onweerstaanbare chocolate chip cookies met kersen. Dit zijn de koekjes die je dit kersen-seizoen moet maken!
Chocolate chip cookies
Tja, wie is er geen fan van chocolate chip cookies? Ik vind zowel het beslag als het uiteindelijke koekje echt onweerstaanbaar lekker en ik kan ervan blijven eten. Een lekker bros koekjes gevuld met chocolade, daar kan toch iedereen van genieten?
Hier op de website vind je al meerdere recepten om chocolade chip cookies te maken (scroll naar beneden voor onze lekkerste tips). Maar het is alweer een poos geleden dat we een nieuw variatie-recept met mijn favoriete koekje deelde. Tijd om er weer eens een fijne twist aan te geven!
Chocolate chip cookies met kersen
Koekjes bakken in de zomer doen we niet zo vaak. Met hete temperaturen zetten we toch de oven niet altijd aan. Maar als je toch voor een lekker koekje gaat dan moet je echt voor deze koekjes gaan.
Ik koos er namelijk voor om kersen als extra ingrediënt aan de chocolate chip cookies toe te voegen.
De kersen zorgen in deze koekjes voor een klein zoetje en een iets zachter koekje. Dat is een fijne afwisseling met alle andere bekende chocolate chip cookies. En nu ik in de bijna-Betuwe woon, kan het bekende ingredient hier uit de streek ook niet ontbreken. Kersen dus.
Heel lekker, de koektrommel was hier leeg voor ik het wist. Ik zou zeggen, probeer maar!
Scroll naar beneden voor de receptkaart met daarin het uitgewerkte recept van deze heerlijke chocolate chip cookies met kersen.
Variatie recepten
Zoals ik al zei zijn chocolate chip cookies mijn favoriet. Om te eten, maar ook om zelf te bakken. Ze kunnen namelijk bijna niet mislukken, je hoeft het deeg niet in een perfecte vorm te kneden of vormen én je kunt lekker met het recept variëren.
Dat hebben we gedaan bij de variant met kersen. Maar als de kersen nu net niet in het seizoen zijn tippen we je graag ook nog een paar andere toppers van variaties op dit lekkere koekje:
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze chocolate chip cookies met kersen
Stap 1
Meng in een kom de bloem met de baking soda en het zout.Stap 2
Doe de boter, suiker en de basterdsuiker samen met het vanille-aroma in de kom van de keukenmachine en mix totdat de suiker en boter een geheel zijn. Voeg dan het ei toe en mix tot het ei helemaal is opgenomen en het beslag ietsje lichter van kleur is.Stap 3
Verwijder in de tussentijd de pitten en steeltjes van de kersen en snijdt ze in kleine stukjes.Stap 4
Voeg dan de droge mix bij de natte mix en voeg ook de chocolate chips en kersenstukjes toe. Wikkel het beslag vervolgens in huishoudfolie en leg het minimaal 1 uur, maar liever 4 uur in de koelkast.Stap 5
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Gebruik een ijsschep om van het beslag bolletjes te maken. Let op: stop de ijsschep niet te vol en leg de bolletjes op voldoende afstand van elkaar.Stap 6
Bak de chocolate chip cookies 10 – 13 minuten in de oven totdat ze goudbruin en gaar zijn. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes op de bakplaat helemaal afkoelen.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze chocolate chip cookies met kersen
Stap 1
Meng in een kom de bloem met de baking soda en het zout.Stap 2
Doe de boter, suiker en de basterdsuiker samen met het vanille-aroma in de kom van de keukenmachine en mix totdat de suiker en boter een geheel zijn. Voeg dan het ei toe en mix tot het ei helemaal is opgenomen en het beslag ietsje lichter van kleur is.Stap 3
Verwijder in de tussentijd de pitten en steeltjes van de kersen en snijdt ze in kleine stukjes.Stap 4
Voeg dan de droge mix bij de natte mix en voeg ook de chocolate chips en kersenstukjes toe. Wikkel het beslag vervolgens in huishoudfolie en leg het minimaal 1 uur, maar liever 4 uur in de koelkast.Stap 5
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Gebruik een ijsschep om van het beslag bolletjes te maken. Let op: stop de ijsschep niet te vol en leg de bolletjes op voldoende afstand van elkaar.Stap 6
Bak de chocolate chip cookies 10 – 13 minuten in de oven totdat ze goudbruin en gaar zijn. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes op de bakplaat helemaal afkoelen.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.