Chocolate chip cookies met peanut butter & oatmeal
Bewaren
Zin in een lekker koekje? Deze chocolate chip cookies met peanut butter & oatmeal zijn echt een aanrader! Deze koekjes zijn knapperig aan de buitenkant, maar zacht en smeuïg aan de binnenkant, en zijn gevuld met stukjes chocolade, pindakaas en havermout.
Gek op chocolate chip cookies
Ik heb altijd al een keer zelf chocolate chip cookies willen maken, maar ik moet toegeven dat ik geen ‘koekjesbakker’ ben. Eén keer eerder heb ik koekjes gebakken, maar ik vond mijn baksels eigenlijk niet zo lekker. Vandaar dat mijn koekjesbakpraktijken geen vervolg hebben gekregen. Tot nu!
Chocolate chip cookies met peanut butter & oatmeal
Omdat ik chocolate chip cookies op verschillende blogs tegen kwam begon het toch te kriebelen. Ik wilde ze graag zelf een keer maken. Gewoon om te kijken of ze zouden lukken. Nadat ik dit recept met pindakaas en haver tegenkwam was ik verkocht! Ik ben namelijk gek op pindakaas. En niet zo’n beetje ook. Soms verdwijnt er tijdens het broodsmeren zomaar een lik, of zelfs een lepeltje, in mijn mond.
Daarom heb ik het koekjesbakavontuur opnieuw aangedurft. Ik MOEST dit proberen! En ik weet zeker dat dit een vervolg krijgt. Ze waren nameljik super lekker! De combinatie van pindakaas en havermout geven de koekjes een unieke en heerlijke smaak en de chocoladechips maken ze extra lekker. Deze koekjes zijn gemakkelijk te maken en zijn perfect om te delen met vrienden en familie of om lekker voor jezelf te houden!
Misschien vraag je je af waarom ik deze koekjes geen Nederlandse naam geef. Ik vind peanut butter & oatmeal gewoon leuker (en nóg lekkerder) klinken dan pindakaas en haver. Genoeg verteld.. tijd om de chocolate chip cookies met peanut butter & oatmeal te bakken!
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze chocolate chip cookies met peanut butter & oatmeal
Stap 1
Verwarm de oven voor op 190°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Mix in een kom de boter, kristal suiker en basterd suiker. Mix dit door elkaar.
Stap 3
Voeg de pindakaas en vanille hierbij, mix dit ook goed door.
Stap 4
Vervolgens voeg je het ei erbij, mix dit tot een romig mengsel.Stap 5
Voeg in een andere grote kom de droge ingrediënten samen: bloem, zout, bakpoeder en kaneel. Meng dit door elkaar.Stap 6
Meng de droge ingrediënten met het botermengsel. Roer tot dit net gemengt is.Stap 7
Voeg de haver toe. Roer dit er doorheen (niet teveel, tot het verdeeld is).Stap 8
Als laatste meng je de chocolade erdoor. Probeer ook hier niet teveel te roeren.Stap 9
Maak met een ijslepel bolletjes en plaats ze op de bakplaat. Zorg ervoor dat de bolletjes ruimte hebben om uit te lopen (ze worden iets platter).Stap 10
Bak de cookies 9-12 minuten in de oven.Stap 11
Onervaren koekjesbakkers, zoals ikzelf, zullen denken dat de koekjes nog niet klaar zijn als de baktijd erop zit. De koekjes zijn namelijk nog zacht. Als je de koekjes op een rooster laat afkoelen worden ze vanzelf hard, en zijn ze ready to eat!Bron: Jenny
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze chocolate chip cookies met peanut butter & oatmeal
Stap 1
Verwarm de oven voor op 190°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Mix in een kom de boter, kristal suiker en basterd suiker. Mix dit door elkaar.
Stap 3
Voeg de pindakaas en vanille hierbij, mix dit ook goed door.
Stap 4
Vervolgens voeg je het ei erbij, mix dit tot een romig mengsel.Stap 5
Voeg in een andere grote kom de droge ingrediënten samen: bloem, zout, bakpoeder en kaneel. Meng dit door elkaar.Stap 6
Meng de droge ingrediënten met het botermengsel. Roer tot dit net gemengt is.Stap 7
Voeg de haver toe. Roer dit er doorheen (niet teveel, tot het verdeeld is).Stap 8
Als laatste meng je de chocolade erdoor. Probeer ook hier niet teveel te roeren.Stap 9
Maak met een ijslepel bolletjes en plaats ze op de bakplaat. Zorg ervoor dat de bolletjes ruimte hebben om uit te lopen (ze worden iets platter).Stap 10
Bak de cookies 9-12 minuten in de oven.Stap 11
Onervaren koekjesbakkers, zoals ikzelf, zullen denken dat de koekjes nog niet klaar zijn als de baktijd erop zit. De koekjes zijn namelijk nog zacht. Als je de koekjes op een rooster laat afkoelen worden ze vanzelf hard, en zijn ze ready to eat!Bron: Jenny
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
10 reacties
Joyce
is havermout hetzelfde als haver??
pietje
Je bedoeld havervlokken.....
Friday Five {Part 1} – My 5 favorites right now « Brenda Kookt!
[...] vinden waar pindakaas in verwerkt is. Namelijk: Chocolate Chip Cookie Dough Pindakaas Brownies en Chocolate Chip Cookies met Peanut Butter & Oatmeal! En ik kan je verklappen dat de derde ook al gemaakt is! Namelijk pindakaas en jam repen! Deze [...]
brendakookt
'@ Kelly: een super combinatie! @ Margriet: Dank je. Soms moet je roeien met de riemen die je hebt..
Margriet
Geweldig die foto op het fruitkarretje. :) Heel vindingrijk!
inkellskitchen
Peanut butter & chocolate... mmm, klinkt goed!
Laura's Bakery
Die zien er heeeel erg lekker uit!
brendakookt
Bedankt voor jullie reacties ladiess, leuk! Ze waren erg smakelijk! @ Kim: Jazekers! Ze zijn (helaas) al op, anders had je er een mogen proeven ;-) @ Pauline: Toevallig! Ik zie ze vast op je blog verschijnen?
Pauline
Lekker he? Toevallig heb ik ook net zoiets gemaakt ;)
Kim
Mmmm, die zien er lekker uit Bren !!! Lekker ja met pindakaas en haver :) goeie combi denk ik !