Ga naar de inhoud

Citroenrisotto uit de oven

Een heerlijke zomerse risotto. Citroenrisotto uit de oven. Makkelijk om te bereiden, en zo lekker! 

20 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op
Citroenrisotto uit de oven

Citroenrisotto uit de oven

Een heerlijke zomerse risotto. Citroenrisotto uit de oven. Makkelijk om te bereiden, en zo lekker! 

Citroenrisotto uit de oven

Citroenrisotto uit de oven

Wist je dat je risotto ook uit de oven kunt maken? Deze romige citroenrisotto is zo makkelijk om te maken zodat je het zelfs op de drukste doordeweekse avonden op tafel zet! Het is lekker romig en je hoeft niet continu door de pan te roeren. Hoe fijn is dat.

Dit citroenrisotto recept is heerlijk op zichzelf, maar combineert ook heel goed met vis zoals garnalen en kip.

Citroenrisotto

Risotto met citroen en kruiden

Er zal altijd een tijd en plaats zijn voor risotto die op de traditionele manier wordt gemaakt. Waarbij je rustig 25 minuten in de pan staat te roeren, net als de Italiaanse nonnas. Maar niet bij dit citroenrisotto recept uit de oven!

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en vet een grote ovenschaal in. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Dan verhit je in een wok of hapjespan olijfolie en boter. Fruit hierin de sjalotjes en voeg vervolgens de knoflook toe. Laat dit op zacht vuur even garen. Dan schenk je de witte wijn erbij en laat je dit kort verwarmen. Voeg daarna de kokend hete groentebouillon toe, samen met de saffraan en citroenschil. Voeg de risottorijst toe en breng het geheel weer aan de kook. Breng op smaak met zout en peper naar smaak.

Risotto uit de oven

Als het even heeft gekookt, dan mag het risottomengsel in de ovenschaal. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en plaats deze in de voorverwarmde oven. Laat de risotto 30 tot 40 minuten bakken, tot de rijst gaar is. Roer het mengsel halverwege twee keer door. Controleer na veertig minuten of de risotto gaar is en verwarm eventueel iets langer als dat nodig is.

Citroenrisotto

Citroenrisotto uit de oven maken

Als de risotto met citroen uit de oven komt roer je er het citroensap, mascarpone en Parmezaanse kaas doorheen. Breng opnieuw op smaak met zout en peper naar wens. Serveer de citroenrisotto direct, gegarneerd met verse basilicum en extra Parmezaanse kaas. Zo ontzettend lekker!

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze citroenrisotto uit de oven

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden, vet een grote ovenschaal in en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Verwarm olijfolie in een wok of hapjespan en verwarm de boter. Fruit de sjalotjes, en doe hierna de knoflook erbij. Laat dit op zacht vuur 3 minuutjes mee garen.
3
Stap 3
Doe de wijn erbij en verwarm even kort.
4
Stap 4
Doe de kokend hete groentebouillon erbij, samen met de saffraan en citroenschil.
5
Stap 5
Doe de risottorijst erbij en breng weer aan de kook. Breng op smaak met zout en peper.
6
Stap 6
Verdeel het mengsel hierna in de ovenschaal Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet het 30 tot 40 minuten in de oven. Tot de risottorijst gaar is. Roer het mengsel tussentijds 2 keer door.
7
Stap 7
Controleer of de risotto gaar is. Verwarm eventueel iets langer als dat niet het geval is.
8
Stap 8
Haal de gare risotto uit de oven en roer citroensap, mascarpone en Parmezaan erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
9
Stap 9
Serveer de risotto direct, garneer met verse basilicum en Parmezaanse kaas naar smaak.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Reese’s chococups met pindakaas
Speculaaskoeken met chocolade kruidnoten Hartekindbakt
Plaattaart met witlof, brie en spek
Gnocchi met spruiten en botersaus

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op