Ga naar de inhoud

Couscous met rode biet en geitenkaas

Een heerlijke wintersalade. Couscous met rode biet en geitenkaas. Lekker als makkelijke maaltijd of lunch.
20 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd
Delen op
Couscous met rode biet en geitenkaas

Couscous met rode biet en geitenkaas

Dit is een recept dat echt niet mag ontbreken hier op de website. Couscous met rode biet en geitenkaas eet ik namelijk zeer regelmatig de afgelopen tijd. Het is ontzettend makkelijk om te maken, en erg lekker. Een ideale snelle maaltijd of voedzame lunch.

Het fijne aan dit gerecht is dat je het zowel (lauw)warm als koud kunt eten. En je kunt er ook nog restjes uit de koelkast in verwerken. Win-win dus! Een recept dat zeker van pas zal komen!

Couscous salade met rode biet en geitenkaas

Winter salade couscous met rode biet

Deze donkere en koude maanden van het jaar ben ik niet van de salades. Ik houd niet van koud eten als het buiten ook koud is. Maar voor een couscous-salade lijk ik een uitzondering te maken. Het fijne is dat het lijkt op een salade maar je het toch (lauw)warm kunt eten. Daarbij is het ook fijn dat je er gemakkelijk restjes uit de koelkast in kunt verwerken. (gegrilde)Groenten, verschillende soorten kaas en eventueel ook vlees.

Couscous salade met rode biet en geitenkaas

Couscous met rode biet en geitenkaas

Ik zit in een geroosterde-rode-bieten-fase geloof ik. De laatste tijd eet ik het opvallend vaak. Als ik dan gegrilde rode bieten over heb gaan die niet weg maar die verwerk ik in deze couscous-salade.

Bieten roosteren

Het roosteren van de rode bieten is ontzettend gemakkelijk. Rauwe bieten besprenkel je met olie en breng je op smaak met zout en peper. Hierna verpak je ze in folie en rooster je ze een uur op 200 graden. Laat ze even afkoelen en verwijder hierna de schil.
Gebruik je liever voorgekookte rode bietjes? Snijd ze in grove stukken, verdeel over een ingevette ovenschaal en breng op smaak met zout en peper en besprenkel met olijfolie. Rooster ze 25 minuten in de oven op 180 graden.

Laat de geroosterde bieten even afkoelen voor je ze in de couscous salade verwerkt.

De rode bieten en couscous combineer ik in dit geval met rucola, geitenkaas en pijnboompitjes. Lekker om nog wat vijgen-dadel azijn toe te voegen of een lekkere balsamico.

Tip: Als je andere groenten over hebt kun je deze ook verwerken in dit gerecht. Bijvoorbeeld blokjes pompoen of wortel. En heb je een rucola in huis maar wel verse spinazie is dat ook ontzettend lekker. En de geitenkaas kun je gemakkelijk vervangen door bijvoorbeeld feta.

Couscous met rode biet en geitenkaas

Winter salade recepten

Op de website hebben we vaker wat gedaan met winter salades. Salades die geschikt zijn voor koudere maanden, en die je meestal ook warm kunt eten. Ik tip je graag deze recepten:

Ingrediƫnten

porties
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze couscous met rode biet en geitenkaas

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Snijd de rode bieten in blokjes en verdeel dit over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en honing en breng op smaak met zout en peper. Rooster dit 20 minuten in de oven.
3
Stap 3
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking, met daarbij een half verkruimeld bouillonblokje.
4
Stap 4
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
5
Stap 5
Roer de couscous los en verdeel dit over de kommetjes. Verdeel hierover rucola, blokjes geroosterde biet en verkruimel de geitenkaas erover. Maak af met geroosterde pijnboompitjes en dadel-vijgen azijn.

Je kunt ook verse rode bieten nemen die niet zijn voorgekookt. Schil de bieten en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met olijfolie en verpak ze per stuk in aluminiumfolie. Rooster de bieten 30 minuten op 200 graden. Breng hierna eventueel nog even op smaak met honing en verwarm nog kort in de oven zodat de honing karamelliseert.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip ā€“ met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

3 reacties

L. K.

Ontzettend lekker! Daarnaast snel en makkelijk gemaakt. Zal 'm zeker regelmatig gaan maken!

Laat een bericht achter

edith

Dit recept is echt een topper. Van de week voor de tweede keer gegeten en daar zal het niet bij blijven.

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Wat leuk om te horen Edith, het is ook een van mijn favorietjtes.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op