Cranberrysaus
Cranberrysaus is een ideale saus bij een stukje vlees. Het is een feestelijke saus die bij veel verschillende soorten vlees past. Het is lekker om te serveren bij kip en varkenshaas, maar ook bij eendenborst en wild. Sinds ik op Vlieland ben geweest ben ik totally in to de cranberrie....Cranberrysaus
Bewaren
Cranberrysaus is een ideale saus bij een stukje vlees. Het is een feestelijke saus die bij veel verschillende soorten vlees past. Het is lekker om te serveren bij kip en varkenshaas, maar ook bij eendenborst en wild.
Sinds ik op Vlieland ben geweest ben ik totally in to de cranberrie. Gedroogde cranberry’s at ik al regelmatig en door de cranberryweek ben ik inmiddels ook bekend met verse cranberry’s. Cranberry’s van Vlieland zijn helaas niet meer verkrijgbaar omdat het seizoen is afgelopen. Maar de geïmporteerde cranberry’s die je nu in de supermarkt vindt smaken er niet minder om.
Cranberrysaus met rode port
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze cranberrysaus
Stap 1
Breng de cranberry's samen met de sinaasappelsap aan de kook. Voeg de kaneelstokjes, suiker en rode port erbij en laat dit op zacht vuur 10 minuten koken. Roer de saus tussendoor door. Zeef de saus en giet het in een kannetje.Stap 2
Serveer de cranberrysaus met een mooi stukje vlees zoals varkenshaas, kip of eend.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze cranberrysaus
Stap 1
Breng de cranberry's samen met de sinaasappelsap aan de kook. Voeg de kaneelstokjes, suiker en rode port erbij en laat dit op zacht vuur 10 minuten koken. Roer de saus tussendoor door. Zeef de saus en giet het in een kannetje.Stap 2
Serveer de cranberrysaus met een mooi stukje vlees zoals varkenshaas, kip of eend.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
7 reacties
Pamela
Vandaag gemaakt bij een kiprollade. Maar het was ontzettend zuur. Ik heb er veel meer suiker bij gedaan, om het op smaak te krijgen. Uiteindelijk toch op smaak gekregen.
Hilly Khouw
Ik zou graag de cranberry saus willen maken maar ik drink geen alcoholhouden drank. Wat kan ik het beste gebruiken i.p.v. de port? Alvast bedankt.
Brenda Kookt
Hoi Hilly, ik heb eerder ook een cranberrysaus zolder alcohol gemaakt. Dan gebruik ik sinaasappelsap, zie dit recept: https://brendakookt.nl/2017/12/10/kersttrifle-van-gingerbread/
Vera
Hoi Brenda, Ik wil jouw Cranberrysaus gaan maken maar kun je mij misschien laten weten hoelang ik de saus kan bewaren.
Tamara
waar kun je de port mee vervangen als je die niet hebt?
Marja
Hele fijne kerstdagen Brenda! En voor het nieuwe jaar, een goede gezondheid, veel liefde vriendschap en aandacht voor elkaar en natuurlijk veel nieuwe reepten! Geniet van deze dagen samen met je dierbaren en tot de volgende keer! Liefs, Marja. :-D
Brenda Kookt
Dank je wel Marja, ook voor je lieve reacties :)