Creme brulee cheesecake
Bewaren
Yes, we gaan deze vrijdag voor een hele lekkere taart! Het is namelijk feest, Brenda Kookt bestaat vandaag alweer 11 jaar! En dat vieren we met een lekker puntje cheesecake, Crème brûlée cheesecake!
11-jarig Jubileum
11 jaar, stop de tijd! Het is ongelooflijk dat ik me alweer 11 jaar dagelijks bezighoudt met Brenda Kookt. Met het ontwikkelen, koken, fotograferen en uitwerken van recepten. En alles wat daarbij komt kijken, want inmiddels is Brenda Kookt echt mijn bedrijf, in plaats van een (hele) leuke hobby. Wat dat betreft heeft Brenda Kookt zich de afgelopen 11 jaar flink ontwikkeld. Met het uitbrengen van 2 kookboeken, 5 scheurkalenders en vorig jaar als kers op de taart de vernieuwde website. Wist je bijvoorbeeld dat je hier op de website ook een account kunt aanmaken en je favoriete recepten kunt opslaan?
Ik wil jullie ontzettend bedanken voor jullie bezoeken aan de website, jullie enthousiasme en leuke en lieve berichtjes. Dat maakt het extra leuk om te doen! Op naar het 12,5 jarig jubileum 😉
Crème brûlée cheesecake
Om het 11-jarig jubileum van Brenda Kookt te vieren wilde ik (zoals ik al 11 jaar doe) een lekker zoet recept publiceren op deze 24 februari. En dan niet zomaar iets, maar een taart die ik zelf echt heel erg lekker vindt. Of heel graag wil maken.
Al jaren staat er op mijn lijst met recept-inspiratie: iets met Crème brûlée en een Crème brûlée taart. Ik besloot dat ik voor deze gelegenheid eindelijk met de Crème brûlée taart aan de slag ging.
Het werd een Crème brûlée cheesecake. Omdat de vulling van de cheesecake het dichtst in de buurt komt bij een potje echte Crème brûlée. Daarbij ben ik gek van een bodem van bastognekoeken. Dus deze voegde ik ook toe aan de cheesecake.
Het is eenvoudig om de Crème brûlée cheesecake te maken. Het kost alleen wel even tijd. Voornamelijk om de cheesecake te laten afkoelen, voor je hem kunt afmaken met de lekkere krokante suikerlaagje. Maar ik beloof je, het is het wachten zeker waard. Deze taart was echt smullen! Ik zou zeggen ga er zeker een keer mee aan de slag! Scroll naar beneden voor de receptkaart.
..en er is vandaag nog een extraatje. Een actie! Scroll snel naar beneden om niet alleen het recept van die heerlijke Crème brûlée cheesecake te bekijken, maar ook voor deze eenmalige actie!
Ingrediënten
Voor de bodem
Voor de cheesecake
Voor de topping
Extra benodigd
- springvorm van 22 cm
- Bakpapier
- Keukenmachine
- Crème brûlée brander
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze creme brulee cheesecake
Stap 1
Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de springvorm met bakpapier.Stap 2
Smelt de boter in een pannetje, zet het vuur hierna uit.Stap 3
Verkruimel ondertussen de bastognekoeken in de keukenmachine.Stap 4
Roer de koekkruimels door de boter. Verdeel dit over de springvorm, verdeel dit over de hele bodem en druk even aan met de achterkant van een lepel.Stap 5
Maak de cheesecakevulling door de roomkaas te mixen met de suiker tot een egale massa ontstaat.Stap 6
Schraap de vanillepeul leeg en doe de inhoud bij het roomkaas-suikermengsel. Voeg ook het citroenrasp toe.Stap 7
Doe vervolgens 1 voor 1 de eieren en de eidooier bij de roomkaas en laat tussendoor de mixer steeds even draaien zodat het ei goed wordt opgenomen.Stap 8
Stort het beslag in de springvorm.Stap 9
Bak de cheesecake in 70 minuten in de voorverwarmde oven gaar. Zet in de onderkant van de oven en bakje water, zo voorkomt je kans op scheuren van de cheesecake. Tip: dek de bovenkant van de cheesecake af met aluminiumfolie om ervoor te zorgen dat de bovenkant niet te bruin wordt.
Stap 10
Zet na het verstrijken van de baktijd de oven uit en de ovendeur op een kiertje. Laat de gebakken cheesecake op deze manier een uur afkoelen. Zet de cheesecake vervolgens minimaal 12 uur in de koelkast, zodat het helemaal goed is afgekoeld.Stap 11
Haal de cheesecake voorzichting uit de vorm. Snijd een ongelijkmatige bovenkant eventueel een beetje bij met een mesje.Stap 12
Bestrooi de bovenkant van de cheesecake met een laagje rietsuiker. Brand de rietsuiker met een Crème brûlée brander tot een mooi knapperig laagje.Stap 13
Snijd de Crème brûlée cheesecake hierna in punten en serveer. Of bewaar in de koelkast.Ingrediënten
Voor de bodem
Voor de cheesecake
Voor de topping
Extra benodigd
- springvorm van 22 cm
- Bakpapier
- Keukenmachine
- Crème brûlée brander
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze creme brulee cheesecake
Stap 1
Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de springvorm met bakpapier.Stap 2
Smelt de boter in een pannetje, zet het vuur hierna uit.Stap 3
Verkruimel ondertussen de bastognekoeken in de keukenmachine.Stap 4
Roer de koekkruimels door de boter. Verdeel dit over de springvorm, verdeel dit over de hele bodem en druk even aan met de achterkant van een lepel.Stap 5
Maak de cheesecakevulling door de roomkaas te mixen met de suiker tot een egale massa ontstaat.Stap 6
Schraap de vanillepeul leeg en doe de inhoud bij het roomkaas-suikermengsel. Voeg ook het citroenrasp toe.Stap 7
Doe vervolgens 1 voor 1 de eieren en de eidooier bij de roomkaas en laat tussendoor de mixer steeds even draaien zodat het ei goed wordt opgenomen.Stap 8
Stort het beslag in de springvorm.Stap 9
Bak de cheesecake in 70 minuten in de voorverwarmde oven gaar. Zet in de onderkant van de oven en bakje water, zo voorkomt je kans op scheuren van de cheesecake. Tip: dek de bovenkant van de cheesecake af met aluminiumfolie om ervoor te zorgen dat de bovenkant niet te bruin wordt.
Stap 10
Zet na het verstrijken van de baktijd de oven uit en de ovendeur op een kiertje. Laat de gebakken cheesecake op deze manier een uur afkoelen. Zet de cheesecake vervolgens minimaal 12 uur in de koelkast, zodat het helemaal goed is afgekoeld.Stap 11
Haal de cheesecake voorzichting uit de vorm. Snijd een ongelijkmatige bovenkant eventueel een beetje bij met een mesje.Stap 12
Bestrooi de bovenkant van de cheesecake met een laagje rietsuiker. Brand de rietsuiker met een Crème brûlée brander tot een mooi knapperig laagje.Stap 13
Snijd de Crème brûlée cheesecake hierna in punten en serveer. Of bewaar in de koelkast.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
2 reacties
Judy
Hoi Brenda, lijkt me super lekker maar ik heb geen crème brûlée brander. Is even onder de grill ook evt mogelijk?
Brenda Hoff
Hoi Judy, ja dat kan ook. Let op dat je hem niet te lang doet in dat geval. Want de taart is al gebakken