Crispy chicken strips (airfryer)
Bewaren
Dit is zo hemels lekker – mijn recept voor de perfect krokante crispy chicken strips uit de airfryer. Deze heerlijke kip (zonder botjes!) komt als een ware traktatie uit de airfryer. Yum! Super lekker als borrelhapje, of gewoon als avondmaaltijd met een lekker patatje erbij.
Chicken tenders maken
Ik ben gek op borrelhapjes. Als de borrelplank, bittergarnituur of nacho’s op tafel komen ben ik op mijn gelukkigst. Lekker drankje erbij en samen met vrienden (of familie) heerlijk genieten!
Toen ik laatst met vriendinnen op terras zat bij De Werf in Enkhuizen kwamen de hapjes dan ook snel op tafel. Bittergarnituur, kaasjes, worstjes en nacho’s stonden er op tafel. Het was alleen een beetje jammer dat onze vriendin, die lactose-intolerant is, hier niet van kon mee genieten. Na overleg met de keuken werd er een schaal crispy chicken gepaneerd met cornflakes en voor haar op tafel gezet. Ik mocht ook een hapje proeven, en oh my, wat was dit lekker! Zachte kip met een super krokante korst. En wat ook hel fijn is: geen botjes in de kip.
Omdat ik er zo van genoten heb, heb ik geprobeerd het thuis na te maken. Met succes, want ik deel het crispy chicken recept niet voor niets vandaag met jullie 😉
Airfryer crispy chicken strips
Crispy chicken strips dus. Gepaneerde kipfilet. Maar dan heel erg lekker en krokant én uit de airfryer. Lekker met een sausje, zoals chilisaus of barbecuesaus.
Crispy chicken maken
Voor de crispy chicken strips snijd ik de kipfilet in lange repen/stroken. In dit geval paneer ik de kip voor en extra krokante korst met geplette cornflakes. Goed om te weten: bij het uitgeschreven recept hieronder heb ik niet de exacte hoeveelheid cornflakes genoemd, je hebt best veel nodig. Ik denk ongeveer 1 liter cornflakes. Gelukkig zijn de verpakkingen cornflakes ook erg groot in de supermarkt!
De cornflakes breng ik naast zout en peper op smaak met paprikapoeder, cajunkruiden, uienpoeder en knoflookpoeder. Dit maakt een lekker kruidig mengsel die de korst veel smaak geeft.
De chicken strips haal ik eerst door het ei en daarna door het cornflakesmengsel. Eventueel kun je dit herhalen (heb ik ook gedaan) zodat de kip dubbel gepaneerd wordt, en dus extra krokant is.
Krokante kip uit de airfryer
De crispy chicken strips heb ik in dit geval verwarmd in de airfryer. Met een super krokant resultaat. Je kunt eventueel ook de frituurpan of oven gebruiken, dat is net zo makkelijk.
Serveer de crispy chicken strips met een lekker sausje zoals sweet chilisaus, barbecuesaus of een ander saus naar keuze. Zo lekker!
Borrelhapjes recepten
Wil je net als de Crispy Chicken Strips thuis aan de slag met lekkere borrelhapjes? Dan tip ik je graag ook deze toppers:
- Albondigas (Spaanse gehaktballetjes)
- Quesadilla’s met gehakt
- Chickenwings met honing en ketjap
- Taquito’s – tacorolletjes met gehakt
- Kiprolletjes met spek
- Moink balls
- Nacho’s
Ingrediënten
Extra benodigd
- Airfryer, oven of frituurpan
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze crispy chicken strips (airfryer)
Stap 1
Verwarm de Airfryer voor op 200 graden.Stap 2
Snijd de kipfilets in lange strips, je haalt ongeveer 4 of 5 strips uit 1 kipfilet.Stap 3
Roer in een kom of diep bord het ei los.Stap 4
Knijp de cornflakes fijn met je handen zodat er kleine stukjes ontstaan. Meng de kruiden met de cornflakes en verdeel dit mengsel in een diep bord.Stap 5
Haal de stukken kipfilet eerst door het ei en hierna door het cornflakes-mengsel. Druk de conflakes goed aan. Eventueel kun je de kip hierna nog een keer door het ei en cornflakes halen voor een extra dikke (en krokante) paneerlaag.Stap 6
Leg de gepaneerde chicken strips in de Airfryer, zorg ervoor dat ze niet op elkaar liggen. Bak de strips eventueel in 2 (of 3) batches. Besprenkel de chicken strips eventueel met olifolie. Verwarm de chicken strips 10 tot 12 minuten in de Airfryer, draai ze tussentijds een keer om.Stap 7
Serveer de chicken strips met sweet chilisaus, barbecuesaus of een ander saus naar keuze. Lekker als borrelhapje of snack maaltijd met een patatje erbij.Je kunt de crispy chicken strips ook frituren in de frituurpan of bakken in de oven.Â
Oven: 15-20 minuten op 180 – 190 graden
Frituur: 180 graden, 7 tot 9 minuten
Ingrediënten
Extra benodigd
- Airfryer, oven of frituurpan
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze crispy chicken strips (airfryer)
Stap 1
Verwarm de Airfryer voor op 200 graden.Stap 2
Snijd de kipfilets in lange strips, je haalt ongeveer 4 of 5 strips uit 1 kipfilet.Stap 3
Roer in een kom of diep bord het ei los.Stap 4
Knijp de cornflakes fijn met je handen zodat er kleine stukjes ontstaan. Meng de kruiden met de cornflakes en verdeel dit mengsel in een diep bord.Stap 5
Haal de stukken kipfilet eerst door het ei en hierna door het cornflakes-mengsel. Druk de conflakes goed aan. Eventueel kun je de kip hierna nog een keer door het ei en cornflakes halen voor een extra dikke (en krokante) paneerlaag.Stap 6
Leg de gepaneerde chicken strips in de Airfryer, zorg ervoor dat ze niet op elkaar liggen. Bak de strips eventueel in 2 (of 3) batches. Besprenkel de chicken strips eventueel met olifolie. Verwarm de chicken strips 10 tot 12 minuten in de Airfryer, draai ze tussentijds een keer om.Stap 7
Serveer de chicken strips met sweet chilisaus, barbecuesaus of een ander saus naar keuze. Lekker als borrelhapje of snack maaltijd met een patatje erbij.Je kunt de crispy chicken strips ook frituren in de frituurpan of bakken in de oven.Â
Oven: 15-20 minuten op 180 – 190 graden
Frituur: 180 graden, 7 tot 9 minuten
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
2 reacties
Tjitske
Hi! Zou ik ze ook kunnen invriezen? Of een dag van te voren maken en de volgende dag pas in de oven doen?
Brenda Hoff
Ik heb dat zelf niet geprobeerd, maar theoretisch zou dat moeten kunnen.